PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aicinām iepazīt LU Botānisko dārzu citādā gaismā –  caur dažādiem gaismas un audiovizuālajiem objektiem, dodoties ziemas pastaigā “Gaisma Tumsā”!
Aicinām iepazīt LU Botānisko dārzu citādā gaismā – caur dažādiem gaismas un audiovizuālajiem objektiem, dodoties ziemas pastaigā “Gaisma Tumsā”!
Foto: LU Botāniskais dārzs
Pasākuma laikā līdz 31. janvārim dārzs atdzīvosies svinīgā krāšņumā, tajā uzplauks pārsteidzoši gaismas ziedi, Palmu māja pulsēs tajā mītošo augu dzīvības ritmā. Ik vakaru apmeklētāji varēs izzināt LU Botāniskā dārza vēsturi, ieskatīties botānikas un zinātnes pasaulē, svinēt svētkus un kaut uz brīdi kļūtu par dārza daļu. Pateicoties aizrautīgiem pētniekiem, čakliem dārzniekiem, ziemas pastaigas “Gaisma Tumsā” instalācijas vēstīs par retiem un dabā vairs nesastopamiem augiem, par cilvēka acij neredzamiem kukaiņiem, par ledū iesalušiem vēsturiskiem notikumiem Volfšmita ledus pagrabā un dabas un zinātnes sastapšanos.

Audiovizuālas instalācijas, kuras sadarbībā ar LU Botāniskā dārza darbiniekiem veidojuši mākslinieki, kuri par savu devīzi ir izvēlējušies Jāņa Grīvnieka dzejas rindas “Pilsētu es skatu, it kā redzētu To pirmo reizi”, aizvedīs Jūs gadu simteni senā Botāniskā dārza pasaulē. Dzejnieka izvēle nav nejauša, jo Jānis Grīvnieks ir Botāniskā dārza dibinātāja un pirmā direktora Nikolaja Maltas pseidonīms.

Pēc pastaigas Jūs gaidīs silti dzērieni un patīkama atmosfēra pop-up kafejnīcā “Siltumnīca”.

Meklējiet Gaismu Tumsā līdz 31. janvārim LU Botāniskajā dārzā un izbaudiet ziemas pastaigu caur dažādiem gaismas un audiovizuālajiem objektiem! Ziemas pastaigā var doties katru vakaru no plkst. 17.00 līdz 22.00 (ieeja pasākumā līdz 21.00, kad tiek slēgta biļešu tirdzniecība).

Biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā bezrindas.lv, kā arī uz vietas pasākuma norises vietā, LU Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2.

Reklāmraksts