PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Aicinām pieteikties Kalniem Pāri – bezmaksas atbalsta programmai sērojošiem bērniem un viņu ģimenēm
Aicinām pieteikties Kalniem Pāri – bezmaksas atbalsta programmai sērojošiem bērniem un viņu ģimenēm
Foto: Kalniem Pāri
Aicinām pieteikties ģimenes ar bērniem pēc mammas, tēta, brāļa, māsas, vai cita bērnam nozīmīga aprūpētāja zaudējuma. Programma sāksies šī gada septembrī un sniegs atbalstu kā ģimenēm ar skolas vecuma bērniem (7 – 11 gadi) un pusaudžiem (12 – 18 gadi).

Grupas ietvaros runāsim par to, kas ir sēras, kādas emocijas izjūt sēru procesā un kā tuvā, mīļā, cilvēka nāve ir ietekmējusi ikdienu, spēju mācīties un veidot attiecības ar apkārtējiem, tāpat, kā sadzīvot ar dusmām, bailēm un garastāvokļa izmaiņām. Kopīgi meklēsim atbildes uz jautājumu “kāpēc?”, kā arī atcerēsimies un godināsim mirušā tuvā cilvēka dzīvi. Tāpat, pavadīsim laiku radošās un aktīvās nodarbēs, draudzēsimies un ēdīsim gardu picu.

Kalniem pāri speciālistiem ir svarīgi, lai bērns varētu paust izjūtas sev pieņemamā veidā – runājot, muzicējot, zīmējot, socializējoties un dažreiz – kopīgi paklusējot. Lai bērns sajustu piederības sajūtu un atbalstu no vienaudžiem, izprastu savas domas, emocijas, rīcību un vairs neprātotu – "vai ar mani viss ir kārtībā?" Lai izjustu radošu kopā būšanas prieku un vairotu sevī cerību.

Apkārtējie cilvēki bieži ir apjukuši un nezina, kā izturēties pret bērnu, kuram nomiris tuvinieks. Visbiežākā reakcija ir izvairīšanās runāt gan zaudējumu un sērojošā bērna izjūtām un vajadzībām. Sēras tiek pārvērstas par tabu tēmu un bērns sāk justies izolēts. Bet patiesībā – sēras ir dabīga un palīdzoša atbildes reakcija uz tuva cilvēka zaudējumu, kas var būt dziedinoša un spēcinoša. Sēras nav problēma, kas jāatrisina, drīzāk jauna realitāte, ar kuru jāiemācās sadzīvot.

Vairāk informāciju par programmu var uzzināt mūsu mājaslapā.

Pieteikšanās šeit: Pieteikties

Reklāmraksts