PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

bombardier_cs300_4.jpeg
Foto: airBaltic
Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" izveidotā Pilotu akadēmija "airBalticTraining" sākusi studentu uzņemšanu rudens grupai, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Pieteikšanās process "airBalticTraining" rudens grupai ilgs līdz 2018.gada 9.jūlijam. Izvēlētie studenti pēc pilna laika programmas pabeigšanas aptuveni divu gadu laikā kļūs par "airBaltic" pilotiem.

"airBalticTraining" izpilddirektors Vilmants Mažons norādīja, ka pirmā studentu grupa patlaban mācās gandrīz divus mēnešus un drīzumā sāks praktiskos lidošanas treniņus, izmantojot jaunos "Diamond Aircraft lidaparātus.

Pilotu akadēmijas "airBaltic Training" vajadzībām pasūtītas četras "Diamond Aircraft" apmācību lidmašīnas, informē aģentūra LETA.

"airBaltic" pērn investēja vairāk nekā piecus miljonus eiro Pilotu akadēmijā, kurā bez priekšzināšanām par attiecīgo jomu kandidāti var iegūt sertifikātu komercpilotu darbam. Akadēmija izveidota uz "airBaltic" mācību organizācijas bāzes.

"airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.