PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8871.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Akcijā Dāvā prieku skolā iet! pašlaik visvairāk nepieciešamas skolas somas, kā arī citas lietas, kas ātri nobružājas, un apavi, tostarp ziemas zābaki. 

Cilvēkus aicina ziedot gan sev nevajadzīgas skolas lietas - rakstāmlietas, penāļi, skolas somas, ziemas apavi, maiņas apavi skolai, apģērbi, sporta tērpi un citas lietas -, gan konkrētām akcijā iesaistītām ģimenēm nepieciešamo, pastāstīja Latvijas Bērnu fonda projektu vadītāja Veronika Ļemeševska.

"Katrs varbūt, revidējot lietas pirms skolas, var atrast sev nevajadzīgas lietas. Tās var nest uz labdarības telpu galerijā Rīga. Pirms skolas sākuma fondā vēršas daudz ģimeņu, kurām nepieciešamas lietas skolai. Mēs vācam ziedojumus arī konkrētām ģimenēm. Katrai no tām ir sava kaste, kurā iespējams ievietot ziedojumu," stāstīja V. Ļemeševska. Fonds ir identificējis konkrētas ģimenes, kurām ļoti vajadzīga palīdzība, lai bērni varētu sagatavoties skolai. Septiņu ģimeņu stāsti lasāmi fonda mājaslapā. Izlasot šo informāciju, var arī saprast to, kas katrai ģimenei ir nepieciešams. Kā atzina V. Ļemeševska, ģimeņu kopā esot 20, tāpēc tikko kā kādai ģimenei vajadzīgais tiks savākts, rindā varēs stāties nākamā ģimene.

V. Ļemeševska stāstīja, ka pašlaik cilvēki vairāk interesējoties par to, kā un ko iespējams ziedot, bet pašu ziedojumu esot mazāk. Šodien noticis akcijas atklāšanas pasākums, kura laikā ieradušies vairāki ziedot gribētāji, informē ziņu aģentūra Leta.

Labdarības telpa, kurā atstāt ziedojumus un iepazīties ar informāciju par akciju Dāvā prieku skolā iet! atrodas tirdzniecības centra Galleria Riga 5.stāvā, Dzirnavu ielā 67. Labdarības telpa strādā katru dienu no plkst.12 līdz 19. Ziedot var līdz pat 31.augustam. Informāciju par akcijā iesaistītajām ģimenēm var atrast mājaslapā www.lbf.lv.