Liepājas Universitātes vārds parasti saistās ar skolotāju sagatavošanu un skolotāja profesiju. Vienā no četrām fakultātēm – Pedagoģijas un sociālā darba fakultātē, var apgūt ne tikai skolotāja, bet arī sociālā darbinieka profesiju. Stāsti, kā studenti no visas Latvijas nonāk līdz Liepājas Universitātei ir dažādi. Anna Žanete Riekstiņa ir no Engures, šobrīd studē par skolotāju Liepājas Universitātē, no studijām brīvajā laikā strādā profesijā un ir studentu radio “SWH Spin” dīdžejs. (jā, arī šādu iespēju piedāvā Liepājas Universitāte).

Te arī Annas Žanetes stāsts: “Uz Liepāju no Engures pārcēlos vairāku iemeslu dēļ, bet viens no svarīgākajiem bija – negribēšana pārcelties uz Rīgu. Tā šķita par tuvu, par zināmu. Gribēju mest sev kārtīgu izaicinājumu un doties uz pilsētu, kurā nevienu nepazīstu. Vislielākais paldies šajā piedzīvojumā ir manam tētim, kurš neiebilda pret manu pārcelšanos uz otru Latvijas galu, bet bija ļoti saprotošs un atbalstošs. Tā nu atbraucu un mācījos Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā, kuru absolvēju kā džeza un populārās mūzikas dziedātāja.

Vidusskolu pabeidzot, sajūtas par galvaspilsētu nebija mainījušās, bet par profesijas izvēli gan biju droša – būšu skolotāja gluži kā mana mamma. Tā kā viņa man ir autoritāte it visā, bija skaidrs, ka gribu mācīties viņas skolā – Liepājas Universitātē. Dzīve nu ir iegrozījusies ļoti līdzīgi mammas ietajam – tāpat kā viņa studēju pamatizglītības skolotāja programmā, strādāju profesijā no otrā kursa un esmu pārliecināta, ka mana dzīve un turpmākās izvēles noritēs šeit, jo arī maģistra studijas gribu turpināt Liepājas Universitātē. Neizslēdzu iespēju par stažēšanos un kvalifikācijas celšanu ārzemēs, bet esmu pilnīgi droša par to, ka manas mājas, kas sauks atpakaļ, ir Liepāja.”

Ja arī Tevi interesē studijas Liepājas Universitātē, meklē mūs www.liepu.lv un seko mums Facebook.

 

Reklāmraksts