PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

"Annas labdarības dāvanu tirdziņā" vāks ziedojumus, lai iegādātos specializētus krēslus priekšlaicīgi dzimušo terapijai
"Annas labdarības dāvanu tirdziņā" vāks ziedojumus, lai iegādātos specializētus krēslus priekšlaicīgi dzimušo terapijai
Foto: Tehniskās jaunrades nams “Annas 2”
No šī gada 10. līdz 21. decembrim Tehniskās jaunrades nama (TJN) “Annas 2” mājaslapā darbosies “Annas labdarības dāvanu tirdziņš”. Labdarības akcijas ietvaros TJN "Annas 2" audzēkņi, pedagogi un vairāki radošie uzņēmumi sarūpējuši svētku dāvanas, kuras varēs iegādāties, ziedojot Dzemdību nama fondam. Labdarības tirdziņš norisinās jau otro gadu pēc kārtas, un šogad saziedotie līdzekļi tiks izmantoti, iegādājoties specializētus krēslus priekšlaicīgi dzimušo mazuļu, kuri atrodas Rīgas Dzemdību nama Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā, aprūpei.

Specializētie krēsli ļauj īstenot nozīmīgu jaundzimušo intensīvās terapijas sastāvdaļu - tā saukto “Ķengura metodi” jeb vecāku un mazuļa kontaktu, saskaroties ādai ar ādu uz laiku no 20 minūtēm līdz pat 4 stundām dienā. Starptautiski atzītā metode veicina mazulīša adaptēšanos vidē un kļūšanu patstāvīgam, nomierina sirdsdarbību, uzlabo elpošanu un veicina emocionālā kontakta veidošanos starp vecākiem un mazuli, kurš vēl ir par mazu, lai dotos līdzi uz mājām.

"Katru gadu Rīgas Dzemdību namā priekšlaikus piedzimst aptuveni 350-400 jaundzimušie. Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā ārstējas aptuveni puse no šiem jaundzimušajiem. Vidēji 50 mazuļi katru gadu piedzimst ar svaru, kas ir mazāks par 1500 g  un viņiem ķengura metodes praktizēšana ir īpaši nozīmīga," stāsta Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe Inese Bļodniece.

Akcijas organizatori, TJN "Annas 2" pārstāvji labdarības tirdziņa ideju raksturo kā apzinātāku dāvināšanu. Veidojot saikni starp svētku apdāvināšanas tradīciju un sociāli atbildīgu rīcību, ikviens tiek aicināts dāvināt ar skaitļos neizmērāmu pievienoto vērtību - jo tāds ir gandarījums, ko var sniegt iesaiste kā šajā, tā daudzās citās labdarības akcijās.

Unikālas bērnu, jauniešu, kā arī mākslas, amatniecības un dizaina pedagogu darinātas svētku dāvanas papildinās arī vairākas pārsteiguma dāvanas no dažādiem radošajiem uzņēmumiem, kas iesaistījušies akcijā. Ziedojuma apmēru par izvēlētajām dāvanām varēs noteikt patstāvīgi, kā arī projekta atbalstam iespējams ziedot arī bez dāvanas iegādes.