PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Apņēmīgus skolēnus aicina piedalīties 'TheRaccoons' hakatonā
Apņēmīgus skolēnus aicina piedalīties 'TheRaccoons' hakatonā
Foto: Raccoons Hackathon
Radošums, sadarbības spējas un digitālās prasmes kļuvušas būtiskas ne tikai IT nozarē, bet teju jebkurā profesijā. Ambiciozi studenti, kas vēlas apgūt jaunas prasmes un programmēšanas pamatus, tiek aicināti piedalīties virtuālajā 48h hakatonā "TheRaccoons", kas norisināsies no 8. līdz 10.maijam.

Hakatons jeb tehnoloģiju maratons ir pasākums, kas ilgst 48 stundas. Tā mērķis ir izveidot jaunas komandas un radīt jaunus tehnoloģiskus risinājumus. Hakatona "TheRaccoons" laikā jaunieši tiešsaistes vidē veidos komandas, apgūs programmēšanas prasmes un būvēs savus digitālos projektus - spēles, parocīgas tīmekļa vietnes, izglītojošas aplikācijas un nekad iepriekš neredzētas platformas.

ŠEIT iespējams atrast plānoto hakatona programmu.

Unikālākie hakatona projekti tiks apbalvoti ar vērtīgām balvām. Rīgas Biznesa Skola dāvinās stipendiju 18 000 EUR vērtībā BITL programmas ietvaros, lai jauniešiem ir iespēja apgūt programmēšanu starptautiskā vidē arī pēc vidusskolas un kļūt par savas jomas līderi!

“Pirmais un galvenais – nevajag baidīties izmantot resursus, kas ir hakatona mentori, darbnīcas, brīvprātīgie un organizatori. Visi kopīgi tiks aicināti sadarboties, lai veidotu digitālos projektus(spēles, parocīgas tīmekļa vietnes, izglītojošas aplikācijas un nekad iepriekš neredzētas platformas). Dalībnieki, kuri uzdrošināsies uzdot jautājumus un nekautrēsies izrādīt ziņkāri, tiem arī izdosies izveidot vislabākos projektus,” iedrošina hakatona idejas autore Līna-Marta Sarma.

Reģistrējies hakatonam ŠEIT līdz 8.maijam.

"The Raccoons" virtuālajā hakatona programmā var piedalīties ikvienas valsts skolēns vai students vecumā līdz 25 gadiem. "The Raccoons" norisināsies angļu valodā un piedalīšanās tajā ir bez maksas.