PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

11981.jpeg
Foto: 123RF
Lielākā daļa jeb 71% Latvijas iedzīvotāju, kuriem ir skolas vecuma bērni vai mazbērni, norādījuši, ka viņu atvases vasaras brīvlaiku pavada kopā ar vecākiem un ģimeni.

Tā liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" apkopotie dati.

Pēc "Kantar TNS" datiem, salīdzinoši bieži iedzīvotāji norādījuši, ka viņu skolas vecuma bērni vai mazbērni vasaras brīvlaikā ciemojas pie vecvecākiem vai citiem radiniekiem (44%), brīvo laiku pavada kopā ar draugiem vai kaimiņiem (43%), kā arī apmeklē sporta, mākslas vai citas tematiskās nometnes (34%).

Savukārt salīdzinoši retāk iedzīvotāji norāda, ka viņu skolas vecuma bērni vai mazbērni vasaras brīvlaikā dodas ceļojumā ārpus Latvijas (18%), taču visretāk iedzīvotāji norāda, ka viņu skolas vecuma bērni vai mazbērni vasaras brīvlaikā strādā (4%).

Tāpat aptaujā noskaidrojies, ka vairāk nekā puse jeb 55% iedzīvotāju ir norādījuši, ka vēsie laika apstākļi nav ietekmējuši viņu atpūtas vai atvaļinājuma plānus, 33% izmantojuši atbildi "drīzāk nē", bet 22% - "noteikti nē".

2% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Aptauja tika veikta no 4.jūlija līdz 6.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem, informē aģentūra LETA.