PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

abc-alphabet-blackboard-265076.jpg
Foto: Publicitātes foto
Šī gada sākumā tikai katrs ceturtais iedzīvotājs uzskatīja, ka izglītības kvalitāte Latvijā kopumā ir augsta, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad janvārī iedzīvotājiem ticis lūgts novērtēt, kāda patlaban ir izglītības kvalitāte Latvijā.

Aptuveni katrs otrais jeb 52% aptaujāto uzskata, ka izglītības kvalitāte Latvijā ir viduvēja. Šādu viedokli paudošu iedzīvotāju īpatsvars, salīdzinot ar 2016.gadu, sarucis par vienu procentpunktu, kad šādu vērtējumu Latvijas izglītības kvalitātei sniedza vēsturiski augstākais iedzīvotāju īpatsvars.

Vēl 25% iedzīvotāju izglītības kvalitāti Latvijā kopumā vērtē kā augstu. Šis rādītājs divu gadu laikā kāpis par četriem procentpunktiem. Līdz šim augstākais šādu viedokli paudošo iedzīvotāju īpatsvars fiksēts 2007.gadā, kad tā domāja 32% respondentu, savukārt zemākais - 2012. un 2013.gadā (19%).

To, ka izglītības kvalitāte Latvijā kopumā ir zema, domā 16% iedzīvotāju, sasniedzot vienu no zemākajiem rādītājiem novērojumu vēsturē, informē aģentūra LETA. Šis rezultāts zemāks bijis vien 2014. un 2015.gadā, kad šādu viedokli pauda 15% respondentu.

Vēl 7% aptaujāto nesniedza konkrētu viedokli šajā jautājumā.