PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Ar klasi uz pirmo Digitālo šķēršļu taku Tērvetes dabas parkā
Ar klasi uz pirmo Digitālo šķēršļu taku Tērvetes dabas parkā
Foto: Drossinternets.lv
Lai pilnveidotu skolēnu vizuālo un digitālo pratību, jaunajā mācību gadā skolotāji kopā ar skolēniem tiek aicināti apmeklēt Latvijā pirmo Digitālo šķēršļu taku Tērvetes dabas parkā. Skolēni aicināti doties dabā un bez viedierīču izmantošanas pārbaudīt savas zināšanas par dažādām situācijām internetā.

Ņemot vērā, ka bērni un jaunieši digitālajā vidē ir īpaši iecienījuši fotogrāfiju uzņemšanu, sūtīšanu un apskati, Digitālo šķēršļu takas kontrolpunktus vienojošā tēma ir fotogrāfijas ceļš globālajā tīmeklī. Pusotra kilometra garajā takā ir izvietots 21 kontrolpunkts ar saistošiem uzdevumiem, kas veidoti kā sadzīviskas situācijas. Skolēniem ir tās jāizvērtē un jāpieņem drošākie lēmumi. Piemēram, ”Ko darīsi, ja, ejot pa meža taku, tev pretī nāks lācis, filmēsi vai tomēr glābsi savu ādu?”. Uzdevumi ietver zināšanas par tādiem digitālās pratības aspektiem kā drošība internetā, cieņa pret citiem, viltus ziņu izplatīšana, autortiesības u.c. 

Jaunā Digitālo šķēršļu taka pieejama bez maksas, un tā būs aizraujoša dažāda vecuma interesentiem - gan sākumskolas un pamatskolas vecuma skolēniem, gan pedagogiem. Iegūto rezultātu katrs dalībnieks var pārbaudīt pats takas finišā. Takas sākumā ir uzstādīts informatīvs stends ar instrukciju, kā veicami uzdevumi!

Digitālo šķēršļu takas karte pieejama šeit.

Vairāk informācija šeit.

Digitālo šķēršļu taka tika atklāta 2021. gada 1. jūnijā, un pirmo trīs mēnešu laikā to apmeklēja vairāk nekā 1500 interesenti.

Digitālo šķēršļu taka – sprīdis dabā, kas māca drošību internetā

Projekts tapis, Latvijas Drošāka interneta centram (Drossinternets.lv) sadarbojoties ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, A/S Latvijas valsts meži un E-klasi.