PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

10405.jpeg
Foto: ulochka / 123RF
Ar Zinību dienas pasākumiem šodien Latvijas skolās sākas jauns akadēmiskais mācību gads, kas beigsies 2017.gada 31.maijā 1.-8.klasēm un 10.-11.klasēm. 

9.klašu skolēniem mācības beigsies 12.maijā, bet mācību gads pēc valsts pārbaudījumu nokārtošanas - 9.jūnijā. Arī 12.klašu skolēniem mācības beigsies 12.maijā, bet mācību gads - 16.jūnijā. 9. un 12.klašu skolēniem, kuri ir atbrīvoti no noteiktajiem valsts pārbaudījumiem, mācību gads beigsies 2017.gada 31.maijā.

Mācību gada laikā ir noteikti trīs brīvlaiki: rudens brīvlaiks no 24.oktobra līdz 28.oktobrim, ziemas brīvlaiks no 22.decembra līdz 4.janvārim un pavasara brīvlaiks no 13.marta līdz 17.martam.

Izglītības iestādes būs arī tiesīgas patstāvīgi pieņemt lēmumu par vienu nedēļu ilgām papildu brīvdienām 1.klašu skolēniem otrajā semestrī.

Skolas pārsvarā ir gatavas sākt jauno mācību gadu, secinājis Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD). Izvērtējot pašvaldību sniegto informāciju par izglītības iestāžu gatavību jaunajam 2016./2017.mācību gadam, IKVD secināja, ka 70% pašvaldību izglītības iestāžu pilnībā nokomplektējušas pedagogu kolektīvu, bet 56% pašvaldību visās skolās pabeigti remontdarbi.

Visas pašvaldības arī apliecina, ka vajadzības gadījumā skolēniem tiks nodrošināts transports nokļūšanai uz un no izglītības iestādes, savukārt divas pašvaldības vajadzības gadījumā piedāvā izmantot dienesta viesnīcu, un trīs pašvaldības sedz skolēniem transporta izdevumus 50% līdz 100% apmērā.

Līdz 25.augustam IKVD saņēmis informāciju par gatavību jaunajam mācību gadam no 114 Latvijas pašvaldībām. 64 pašvaldības ziņo, ka pabeigti visi izglītības iestāžu celtniecības un remontdarbi, 26 pašvaldības informējušas, ka izglītības iestādēs remontdarbi vēl turpinās, bet tiks pabeigti līdz 1.septembrim. Savukārt 24 pašvaldības informējušas, ka remontdarbi turpināsies arī pēc mācību gada sākuma, paralēli mācību procesam - kopumā 25 skolās, informē ziņu aģentūra LETA.

79 Latvijas pašvaldības arī sniegušas informāciju, ka izglītības iestādes ir nodrošinātas ar visiem nepieciešamajiem pedagogiem, savukārt 35 pašvaldībās pašlaik vēl trūkst viena vai vairāku pedagogu. No pašvaldību sniegtās informācijas IKVD secināja, ka Latvijā visvairāk trūkst angļu valodas, mūzikas, fizikas, matemātikas, sākumskolas pedagogu un logopēdu.