PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

10194.jpeg
Foto: Publicitātes foto / SEB.
Arī bērni var attīstīt savas prasmes rīkoties ar naudu, savukārt vecāki – neuztraukties, ka bērns nēsā līdzi skaidru naudu, ko var nozagt vai pazaudēt. 

Tas iespējams, ja bērniem, piemēram, jau no septiņu gadu vecuma ir sava norēķinu karte, šādu izvēles iespēju viņu vecākiem piedāvā bankas.

Ko nozīmē – bankas karte bērnam?

Bērna vajadzībām noformētas kartes funkcijas ir tādas pašas, kā citām norēķinu kartēm – bērns var iepirkties veikalos un internetā, kā arī izņemt un iemaksāt (piemēram, dāvanā saņemto vai sakrāto) naudu bankomātā. Karte var būt ērts veids, kā vecākiem piešķirt saviem bērniem kabatas naudu, piemēram, reizi nedēļā ieskaitot bērna kartes kontā noteiktu summu, izmantojot regulāro maksājumu vai pārskaitījumu internetbankā.

Drošība – pirmajā vietā

Maksājumu karti bērnam noteikti ir drošāk nēsāt līdzi nekā skaidru naudu. Ja jūsu atvase karti pazaudē, to var ātri bloķēt, un kabatas nauda būs drošībā, jo no kartes bez PIN koda tai nav iespējams piekļūt atšķirībā no maciņa. Tikai neaizmirstiet bērnam izstāstīt, kā drošāk lietot maksājumu karti: sargāt PIN kodu no citām personām, neizmantot bankomātu, ja tuvumā pamanītas aizdomīgas personas, nelietot bankomātu, kas acīmredzami bojāts u.tml.

Vairāk informācijas lasiet mājaslapā