PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

10710.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
No nākamā gada Kultūras ministrijas (KM) padotībā esošajās pamatizglītības iestādēs Rīgā bērniem būs nodrošinātas brīvpusdienas. 

Tā Rīgas domes sēdē lēma deputāti, informē aģentūra LETA.

Lēmums paredz, ka KM padotībā esošajās izglītības iestādēs ēdināšanas izmaksas tiks segtas, Izglītības, kultūras un sporta departamentam slēdzot līgumu ar konkrēto izglītības iestādi, veicot norēķinus par faktiski saņemtajiem ēdināšanas pakalpojumiem, nepārsniedzot ar Rīgas domes lēmumu noteikto maksimālo maksu par izglītojamo ēdināšanas pakalpojumiem.

Rīgas dome no pašvaldības budžeta līdzekļiem segs ēdināšanas izmaksas visiem izglītojamiem, kuri Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā apgūst pamatizglītības programmu 5.-9.klasē.

Lēmums stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Kopš 1.septembra Rīgas dome nodrošina brīvpusdienas tikai pašvaldības skolu 5.-9.klasē, ja to dibinātāja ir Rīgas dome. Grozījumi paredz nodrošināt arī brīvpusdienas KM pakļautībā esošo skolu skolēniem.

Izglītības, kultūras un sporta departaments aprēķinājis, ka Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 5.-9.klasē mācās 184 skolēni un Nacionālajā mākslu vidusskolā - 130 skolēni. Ņemot vērā Rīgas domes aprēķinus, ka maksimālā pusdienu maksa ir 1,42 eiro dienā, kopumā brīvpusdienu nodrošināšana 314 skolēniem pašvaldībai papildus izmaksātu 76 254 eiro gadā. 

Informācija par Kultūras Ministrijas padotībā esošajām valsts pārvaldes iestādēm publicēta ministrijas mājaslapā