PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Copyright a href='httpwww.123rf.comprofile_hxdbzxy'hxdbzxy  123RF Stock Photoa.jpg
Foto: hxdbzxy / 123RF Stock Photo
Centralizētais eksāmens svešvalodās vidusskolēniem nākamajā mācību gadā notiks martā, kad pārējiem skolēniem būs pavasara brīvlaiks. Tikmēr 12.klašu skolēniem brīvlaiks būs nedaudz vēlāk, pēc svešvalodu eksāmenu norises - no 2020.gada 23.marta līdz 27.martam.

Kā ziņu aģentūrai LETA norādījusi Izglītības un zinātnes ministrija, tādējādi skolēniem tiek samazināta slodze valsts pārbaudījumu laikā maija beigās un jūnijā, kā arī svešvalodu eksāmenu darbu vērtēšanu var sākt ātrāk un vispārējās vidējās izglītības sertifikātus izsniegt 2020.gada 26.jūnijā.

Vispārējās vidējās izglītības ieguvei skolēniem būs jākārto trīs obligātie centralizētie eksāmeni - matemātikā, latviešu valodā un svešvalodā pēc izvēles, kā arī vismaz vēl viens viens eksāmens pēc skolēna izvēles.

Obligātā centralizētā eksāmena angļu valodā rakstu daļa notiks17.martā, bet mutvārdu daļa no 17.marta līdz 19.martam. Krievu valodā rakstu daļa notiks 19.martā, bet mutvārdu daļa 19. un 20.martā. Vācu valodā eksāmens notiks 18.martā, franču valodā - 20.martā, latviešu valodā - 19.maijā, bet eksāmens matemātikā - 22.maijā.

Pamatizglītības ieguvei 9.klases skolēniem maija beigās un jūnija sākumā būs nepieciešams nokārtot vairākus eksāmenus. Eksāmena latviešu valodā rakstu daļa notiks 20.maijā, bet mutvārdu daļa 20. līdz 21.maijam. Matemātikā eksāmens notiks 2.jūnijā.

Savukārt diagnosticējošie pārbaudes darbi skolēniem notiek 3. un 6. klasē, un to norise plānota februārī un martā. Pēc diagnosticējošo darbu norises skolotājs izvērtēs izglītojamo mācību sasniegumus un organizēs darbu skolēna zināšanu un prasmju pilnveidei.