PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

8920.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Uzsākot jauno mācību gadu, arodbiedrība aicina skolēnus un studentus piedalīties konkursā “Ko man iemācīja Skolotājs?”. 

Konkursa dalībniekiem līdz šī gada 25.septembrim sociālajā tīklā Twitter vai Facebook ar atsauci #iemacijaSkolotajs jāpublicē kāda vērtīga atziņa vai mācība, ko skolotājs vai pasniedzējs iemācījis. Konkursa mērķis ir veicināt skolotāja profesijas nozīmību sabiedrībā un radīt patīkamu Pasaules Skolotāju dienas svētku noskaņu skolotājiem Latvijā.

"Mums ir svarīgi paust pozitīvu novērtējumu pedagogiem, kuru profesionalitāte un motivācija ir viens no galvenajiem pamatiem kvalitatīvai izglītībai un ilgtspējīgai sabiedrībai," uzsver Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA).

Konkursā no visiem pieteikumiem tiks izvēlēti trīs uzvarētāji, izvērtējot atziņas atbilstību tematam, tās oriģinalitāti un nozīmību. Uzvarētāji balvā saņems divas biļetes uz jebkuru kultūras pasākumu Latvijā, kā arī vēl divas biļetes, ar kurām varēs pārsteigt savu skolotāju, dāvājot viņam iespēju apmeklēt kādu kultūras pasākumu. Konkursa uzvarētājs balvā kopā iegūst četras biļetes uz jebkuru kultūras pasākumu, kas tuvāko 6 mēnešu laikā notiks Latvijā. Konkursā kopā tiks apbalvoti trīs galvenie uzvarētāji, informē Edgars Grigorjevs, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājas vietnieks.

Konkurss ir veltīts Pasaules Skolotāju dienai, kuru daudzviet Pasaulē atzīmē 5.oktobrī. Latvijā Skolotāju dienu svin oktobra pirmajā svētdienā, šogad - 4.oktobrī. Daudzi šiem svētkiem veltīti pasākumi izglītības iestādēs notiks jau 2.oktobrī. Savukārt Pasaules Skolotāju diena pirmo reizi svinēta 1994.gadā, atzīmējot gadadienu, kopš 1966.gada 5.oktobrī Parīzē pieņemta UNESCO un ILO rekomendācija par skolotāju statusu. Pasaules Skolotāju dienā LIZDA un Education International aicina pedagogus būt vienotiem un kopā iestāties par kvalitatīvu izglītību ikvienam.