PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9306.jpeg
Foto: hxdbzxy / 123RF
Šodien, 27.novembrī, visā Latvijā notiekošais izglītības darbinieku streiks "varētu neko nemainīt". 

Tā intervijā "Rietumu radio" sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Liepājas starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Indra Mokorenko.

"Skolotāji ir piketējuši neskaitāmas reizes, arī ielu gājieni ir organizēti, bet tas nekādu rezultātu nav devis. Mūs neuzklausa, un nav teikts, ka arī šajā streikā uzklausīs tā, kā mums to gribētos," sacīja I.Mokorenko.

Viņa stāsta, ka patlaban pedagogi izvirza prasības veikt izmaiņas atalgojuma noteikšanas kārtībā, kas ir "iestrēdzis ministrijā". Par reformām mācību programmu saturā netiek runāts, tomēr arī to būtu iespējams uzlabot, informē ziņu aģentūra LETA.

"Atsevišķos gadījumos mūsu izglītības sistēma ir pārāk gudra, un mēs no bērniem gribam vairāk, nekā no viņiem attiecīgajā vecumā varētu gribēt," sacīja I.Mokorenko. Piemēram, latviešu valodā vidusskolā tiek atkārtots pamatskolā apgūtais, līdz ar to pastāv iespēja pārkārtot mācību programmu, atslogojot pamatskolas skolēnus.

E-klase jau informēja, ka LIZDA pieteiktajā streikā piedalīsies 24 546 izglītības un zinātnes darbinieki. Streikā piedalīsies gan vispārizglītojošās skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan sporta skolas, gan internātskolas, gan arī augstskolas un zinātnes iestādes.