PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9466.jpeg
Foto: senkaya / 123RF
Veselības ministrs Guntis Belēvičs un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs vienojušies par skolu ēdināšanas noteikumiem.

Ministri vienojušies noteikt pārejas periodu līdz 2017.gadam atsevišķu pārtikas piedevu un aromatizētāju iekļaušanai pārtikas produktos, kas tiek izmantoti skolēnu ēdināšanai, informē G.Belēviča pārstāve Iveta Ciganova.

Abi ministri bijuši vienisprātis, ka bērni izglītības iestādēs jāēdina ar pasniegšanas dienā svaigi pagatavotu ēdienu no dabīgiem pārtikas produktiem un ēdienam jābūt gatavotam uz vietas skolas ēdnīcā.

G.Belēvičs ar J.Dūklavu vienojušies, ka ēdienu, kuru gatavojuši skolas pavāri uz vietas izglītības iestādē, kas atbilst Ministru kabineta noteikumos noteiktajām prasībām, ēdienkartes ietvaros drīkstēs izplatīt arī skolas kafejnīcā, piemēram skolas ēdnīcā pagatavotu omleti.

Tāpat profesionālās izglītības iestādēs, kurās tiek mācīti topošie pavāri, drīkstēs izplatīt ēdienu, kas pagatavots attiecīgās izglītības iestādes audzēkņu mācību procesā.

Ministri arī vienojās, ka tiks noteikts pārejas periods līdz 2017.gadam atsevišķu pārtikas piedevu un aromatizētāju iekļaušanai pārtikas produktos, kuri tiek izmantoti.

Kā pastāstīja I.Ciganova, ministri arī esot pārrunājuši jautājumu saistībā ar brīvpusdienu cenām. G.Belēvičs un J.Dūklavs bijuši vienisprātis, ka brīvpusdienām būtu jāmaksā divi eiro, jo 1,42 ir par maz, lai bērniem pusdienas pagatavotu no veselīgiem un kvalitatīviem produktiem. I.Ciganova piebilda, ka šis jautājums pagaidām ir idejas līmenī, informē ziņu aģentūra LETA.

Valdība vakar vēl neskatīja izmaiņas ražotāju un atsevišķas sabiedrības daļas neapmierinātību izsaukušajos noteikumos, kas paredz ierobežojumus pārtikai izglītības iestādēs, un uzdeva Veselības ministrijai (VM) tuvāko nedēļu laikā panākt vienošanos ar iesaistītajām pusēm.