PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

9648.jpeg
Foto: dziedundejo.lv
Šodien, 2016. gada 7. martā, tika atklāta XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku fotogrāmata “T@di mēs esam!” un DVD.

Abus izdevumus bez maksas saņems visas izglītības iestādes Latvijā, un ikvienam interesentam tās būs pieejamas apskatei skolu bibliotēkās.

Visus XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku notikumus iemūžināja oficiālie svētku fotogrāfi. Svētku rīkotāju arhīvā ir vairāk nekā 10 000 fotogrāfiju, kurās dzirkstī dalībnieku, skatītāju un līdzjutēju emocijas. Pirmo reizi Svētku vēsturē rīkotāji nolēmuši izdot fotogrāmatu, kuplinot to ar sociālo tīklu lietotāju komentāriem par pieredzēto Svētkos.

Latvijas Televīzija – Dziesmusvētku televīzija - rūpējās, lai XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ienāktu ikkatrā Latvijas mājā gan pirmssvētku laikā, veidojot raidījumu “Lai Top!”, gan Svētku laikā, nodrošinot tiešraides un pārraides no nozīmīgākajiem koncertiem. Viss, kas Svētkos piedzīvots, ir apkopots 30 minūšu garā filmā DVD formātā.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās ap 38 000 dalībnieku. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīkoja Valsts izglītības satura centrs.