PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9456.jpeg
Foto: ptnphoto / 123RF
Demisionējušās valdības koalīcija esot atradusi aukļu un privāto bērnudārzu pakalpojumu kompensēšanai nepieciešamos līdzekļus.

Līdzekļi atrasti pilnā apjomā un demisionējušās valdības koalīcija vienojusies par tālāko virzību, norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Kompensācijas tiks piešķirtas tādā pašā apjomā kā pērn. No Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta kompensācijām tiks atvēlēti 100 000 eiro, bet pārējie līdzekļi nākšot no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM). Pēc pašreizējām aplēsēm, kompensācijām kopumā nepieciešami vairāk nekā 800 000 eiro.

Iespējams, nepieciešamā summa būs mazāka, taču vienošanās panākta, lai sakārtotu budžeta jautājumus atbilstoši likumam, norādīja Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks.

Gada pirmajā pusē vēl tiks turpināta valsts līdzfinansējuma programma vecākiem, kuri vietu trūkuma dēļ pašvaldību bērnudārzos sūta savus bērnus privātajos bērnudārzos, informē ziņu aģentūra LETA.

Programmas īstenošanai Izglītības un zinātnes ministrijai šā gada budžetā iedalīti papildu 2,3 miljoni eiro.

Paredzēts, ka šāda valsts atbalsta sniegšana pašvaldību pirmsskolas iestāžu rindu likvidēšanai turpināsies līdz šā gada 31.maijam.