PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

34473898784_7662b4489e_o.jpg
Foto: Gatis Dieziņš (Jaunsardzes un informācijas centrs)
Ludzas pilsētas ģimnāzijā un Viļānu vidusskolā šodien atsāksies lekciju cikls vidusskolēniem "Kā mēs sargājam Latviju?", ko Aizsardzības ministrija rīko sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Lekcijās skolēni varēs uzzināt vairāk par Latvijas aizsardzības nozari un tās izaicinājumiem, visaptverošu valsts aizsardzību, Latvijas armijas simtgadi, sabiedrības atbildību un sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā. Tāpat jaunieši varēs iegūt informāciju par iespējām iesaistīties Jaunsardzē, iestāties Zemessardzē un pievienoties profesionālajam dienestam.

Šajā mācību gadā Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem lekciju cikla ietvaros rīko eseju konkursu jauniešiem, piedāvājot izvēlēties vienu no šiem tematiem - "Mana ģimene Latvijas vēstures notikumos" vai "Kas man ir Latvija? Vai to ir vērts aizsargāt?". Eseju konkurss ilgs līdz mācību gada beigām. Labāko darbu autoriem balvā paredzēts lidojums ar Nacionālo bruņoto spēku helikopteri "MI-17". Ar eseju konkursa nolikumu var iepazīties Aizsardzības ministrijas interneta vietnē.

Lekcijai "Kā mēs sargājam Latviju?" pieteikušās jau vairāk nekā 80 skolas no visas Latvijas. Vidusskolas aicinātas pieteikties lekcijai vēl līdz šī gada 12. novembrim pie Aizsardzības ministrijas.

Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem, veidojot dialogu ar skolēniem par viņus interesējošiem jautājumiem, informē aģentūra LETA.

Iepriekšējais lekciju cikls par valsts aizsardzību vidusskolēniem norisinājās 2017./2018. mācību gadā, un tā laikā lekcijas notika vairāk nekā 100 Latvijas skolās.