PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6275.jpeg
Šobrīd 26 augstskolās un koledžās kopumā 187 studiju programmās notiek ziemas uzņemšana 2013./2014. akadēmiskajam gadam. 

Ierasti interese par studiju sākšanu rudens semestrī ir liela, tagad tā ir zemāka. Tiek prognozēta lielāka to topošo studentu aktivitāte, kuri strādā, bet vēlas pilnveidoties profesionāli, vēsta laikraksts Diena.

Lai gan ziemas uzņemšanas termiņi katrā izglītības iestādē atšķiras, tomēr kopumā augstskolās un koledžās pamatstudiju līmenī tiek piedāvāts studēt 51 pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā un 55 bakalaura programmās, 69 augstākā līmeņa programmās un doktorantūrā – 12 programmās. Piemēram, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) uzņemšana notiks no 6. līdz 17. janvārim, piedāvājot vairāk nekā 300 studiju vietu. Savukārt Latvijas Universitātē (LU) uzņemšana sāksies 14. janvārī un turpināsies līdz 24. janvārim. Studiju iespējas tiks piedāvātas trīs augstākā līmeņa studiju programmās – Eiropas studijas, Starptautiskais bizness un Optometrija. Tajās paredzēts uzņemt no 10 līdz 30 studentiem katrā.

Arī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ziemas uzņemšana sāksies janvāra vidū – 15. janvārī – un turpināsies līdz 24. janvārim, piedāvājot studiju iespējas 17 pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju programmās – lielākoties par maksu. Budžeta vietas ir pieejamas tikai arhitektūras maģistrantūras studijām.

Vairākas augstskolas ziemas uzņemšanā uzņem visās tās piedāvātajās programmās, piemēram, Latvijas Kristīgā akadēmija, Biznesa vadības koledža, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Latvijas Biznesa koledža, Eiropas Tālmācības augstskola un Baltijas Starptautiskā akadēmija.

Precīza informācija par uzņemšanu atrodama www.niid.lv.