PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

7166.jpeg
Foto: kasto / 123RF
Turpmāk augstskolu un studiju virzienu akreditāciju, kā arī studiju programmu licencēšanu organizēs Akadēmiskās informācijas centrs (AIC).

Par to pirmdien lēma valdība, uzklausot un atbalstot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto koncepciju par Latvijas augstākās izglītības ārējās kvalitātes nodrošināšanas sistēmas pilnveidi, informē laikraksts Latvijas Avīze.

Jaunās koncepcijas mērķis ir izveidot Latvijas nacionālās kvalitātes nodrošināšanas institūciju, lai pilnveidotu Latvijas augstākās izglītības ārējās kvalitātes nodrošināšanas sistēmu, kas darbotos atbilstoši Eiropas kvalitātes standartiem un vadlīnijām un veicinātu Latvijas augstākās izglītības kvalitāti, atpazīstamību un starptautisku atzīšanu.

Kvalitātes novērtēšanas nodrošināšanas funkcijas nolemts nodot AIC. Darbu kā Nacionālās kvalitātes nodrošināšanas institūcija AIC uzsāks 2015. gadā, bet 2018. gadā tā varētu iekļūt Eiropas augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas reģistrā un pievienoties Eiropas asociācijai kvalitātes nodrošināšanai augstākajā izglītībā.