PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

action-adult-blur-620335.jpg
Foto: Pexels
Autovadītāja apliecības pagājušajā gadā ieguva 5306 jaunieši 18 gadu vecumā, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Rolands Rumba.

Tāpat viņš informēja, ka gadu iepriekš autovadītāja apliecību 18 gadu vecumā ieguva 5060 jauniešu, bet 2016.gadā - 4927.

Tajā pašā laikā 2018.gadā Latvijā autovadītāja apliecības ieguva 18 522 iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 20 gadiem

Lai uzlabotu zināšanas par ceļu satiksmi, vidusskolēni līdz 2019.gada marta beigām var aizpildīt konkursa teorētiskās kārtas jautājumus mājaslapā "gadaautovaditajs.lv". Labākajām 30 klasēm tiks organizētas satiksmes drošības apmācības klātienē - uz skolu dosies instruktoru komanda ar auto apgāšanās stendu un alkohola reibuma brillēm, informē aģentūra LETA.

Konkursa "Gada jaunais autovadītājs" realizētājs Ģirts Timrots pauda, ka lielākoties jaunieši lieliski pārzina Ceļu satiksmes noteikumus, bet diemžēl bieži trūkst izpratnes par atbildību, kas jāuzņemas autovadītājam, un par savas rīcības iespējamajām sekām. Konkursa "Gada jaunais autovadītājs" praktiskā apmācību programma dod iespēju jauniešiem izprast iespējamos draudus piedaloties ceļu satiksmē.

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar aģentūru "Zebra". Konkurss tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja kontā.