PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6777.jpeg
Foto: bonzodog / 123RF
Valsts izglītības satura centra (VISC) organizētā drošības nedēļa Esi drošs ceļā! jau ir sākusies, tādēļ VISC norāda uz vairākiem būtiskiem priekšnoteikumiem, kam būtu jāpievērš uzmanība, lai bērnu drošība uz ceļa uzlabotos. 

“Ir svarīgi vecākiem kopā ar bērniem iziet ceļu satiksmes drošības praksi, lai bērns iemācītos uzvedību uz ceļa,” tā informē Valsts izglītības satura centra (VISC) Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja vietniece Ineta Upeniece.

Vecākiem ar bērniem par ceļu satiksmi vajadzētu runāt nevis nolieguma formā, izmantojot vārdu nedrīkst, bet gan formā, sakot, ka pie sarkanās gaismas jāapstājas, pirms ielas šķērsošanas ir jāpaskatās. Tāpat VISC I. Upeniece uzsvēra, ka bērnu nedrošo uzvedību uz ceļa un ceļu satiksmes noteikumu nezināšanu veicina fakts, ka vecāki arvien biežāk bērnus uz skolu ved savās automašīnās, tāpēc bērniem ir arvien mazāka pieredze ceļu satiksmē.

Drošības nedēļu VISC rīko divreiz gadā, tas ir tas laiks, kurā klases audzinātāja vecāku sapulcēs un audzināšanas stundās var aktualizēt jautājumus par satiksmes drošību informē ziņu aģentūra LETA.

VISC organizētā drošības nedēļa ar saukli Esi drošs ceļā! notiks līdz 26.septembrim. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šoruden rīko kampaņu Drošs ceļš uz skolu. Lai pieradinātu bērnus izvērtēt situāciju uz ceļa, CSDD ir atklājusi satiksmes drošības portālu bērniem, kur vienuviet apkopoti mācību procesam visaptveroši izglītojoši un informatīvi materiāli bērniem un pusaudžiem - no pasažiera līdz motobraucējam.