PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

annie-spratt-568704-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Jaunākie apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” apkopotie dati par bērnu nelaimes gadījumu pieteikumiem 2017. gadam liecina, ka bērnu traumatisms Latvijā joprojām ir nemainīgi augsts, saglabājot iepriekšējo gadu tendenci – aptuveni 1100 pieteikumu gadā.

“Neapšaubāmi bērni ir kustīgi un traumas gūst dažādās situācijās - gan braucot ar riteni, gan spēlējot futbolu, gan rotaļājoties spēļu laukumā. Taču eksperti un bērnu ārsti norāda, ka aptuveni 70% no visām traumām varētu arī nenotikt, ja bērniem tiktu veltīta atbilstoša uzmanība vai iepriekš viņi tiktu brīdināti kā rīkoties dažādās nestandarta situācijās,” stāsta apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” bērnu nelaimes gadījumu produktu vadītājs Arnolds Linītis.

Tuvojoties Lieldienu brīvdienām, “Seesam” eksperti aicina vecākus pievērst uzmanību bērnu drošībai šūpojoties, kā arī šūpoļu atbilstībai drošības normām.

“Tradīcijas nosaka, ka Lieldienās ir jāšūpojas, lai nekostu odi, taču pirms steidzat to darīt un mudiniet bērnus, pārliecinieties par drošu šūpošanos. Pēdējo trīs gadu laikā esam saņēmuši 30 negadījumu pieteikumus, kuros bērni ir cietuši šūpojoties. Bērni nespēj novērtēt, cik drošas ir šūpoles un pati šūpošanās, bet pēc tam gūtās traumas nereti ir ļoti smagas, ne tikai lūzumi, bet arī galvas traumas,” norāda A. Linītis.

Latvijā bērnu traumatisms ir starp augstākajiem Eiropas Savienībā un neskatoties uz to, ka bērnu skaits valstī samazinās, šis rādītājs nemainās. Kopumā Latvijā, balstoties uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas datiem, ik gadu traumu gadījumā palīdzību saņem aptuveni 18 tūkstoši bērnu. Mediķi norāda, ka visbiežāk bērni gūst galvas traumas, tām seko pirkstu, roku un kāju traumas.

E-klase sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Seesam” piedāvā skolēniem izstrādātu produktu – “Drošā skolēna polisi”, kas īpaša ar plašo pozīciju klāstu, tā piedāvā apdrošināt vairāk kā 20 dažāda mēroga veselības un citus sadzīves riskus.

“Drošā skolēna polise” piedāvā segt  arī civiltiesisko apdrošināšanu gadījumos, kad bērna rīcības dēļ cietušas trešās personas vai viņu manta. Tāpat iespējams paredzēt bērna ārstēšanās izdevumu segšanu pēc nelaimes gadījumā gūtās traumas.

Piedāvājums pieejams tikai E-klases lietotājiem.