PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Bērnu un jauniešu īsfilmu konkurss “Zeme – mūsu mājas”
Bērnu un jauniešu īsfilmu konkurss “Zeme – mūsu mājas”
Foto: pexels
Tehniskā jaunrades nama “Annas 2” Filmu studija aicina piedalīties īsfilmu konkursā “Zeme – mūsu mājas”. Bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 25 gadiem ir aicināti konkursam iesūtīt līdz 3 minūtēm garas īsfilmas, kas atbilst konkursa tēmai.

Konkurss ir iespēja brīvi izpausties sev interesējošā formā – veidojot  animācijas, dokumentālais kino, eksperimentāls montāžas darbs, intervijas, notikumu atspoguļojums u.c. Konkursa mērķis ir veicināt jaunatni aizdomāties par klimata pārmaiņām un, iespējams, rast inovatīvas, asprātīgas un negaidītas idejas un risinājumus klimata pārmaiņu mazināšanai.

Konkurss tiek organizēts 25. Rīgas starptautiskā īsfilmu festivāla “2 ANNAS” ieskaņās. Šī gada festivāla tēma ir “Zeme” un festivāla fokusa programmas būs veltītas ekoloģijas, zaļāka dzīvesveida un cīņas pret klimata pārmaiņām atspoguļošanai.

Klimata pārmaiņas skar visas pasaules daļas. Ap zemeslodes poliem kūst ledus, un jūras līmenis ceļas. Dažos reģionos ir biežāk vērojami ekstremāli laikapstākļi un lietusgāzes, bet citi saskaras ar karstuma viļņiem un sausuma periodiem. Tiek prognozēts, ka nākamajās desmitgadēs šīs dabas parādības kļūs vēl krasākas. Globālā sasilšana ir izraisījusi un arī turpmāk izraisīs ekstremālus laika apstākļus (piemēram, plūdus, sausumu, lietusgāzes un karstuma viļņus), mežu ugunsgrēkus, ūdens trūkumu, ledāju izzušanu un jūras līmeņa paaugstināšanos, faunas un floras izplatības izmaiņas vai pat izmiršanu, augu slimību un kaitēkļu izplatīšanos, pārtikas un saldūdens trūkumu, kā arī cilvēku migrāciju, bēgot no šiem apdraudējumiem. Zinātnes fakti liecina, ka neatgriezenisku un katastrofālu pārmaiņu risks ievērojami palielināsies, ja globālā sasilšana pārsniegs 2 °C – vai pat 1,5 °C – salīdzinājumā ar pirmsindustriālā laikmeta līmeni.

DARBU IESNIEGŠANAS NOSACĪJUMI

Darbi konkursam “Zeme – mūsu mājas” iesniedzami elektroniski, sūtot tos uz e-pasta adresi: [email protected] līdz 2021. gada 26. martam.

Pirms dalības konkursā aicinām rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu.

Bērniem un jauniešiem no 10 līdz 25 gadu vecuma ir iespēja pieteikties uz bezmaksas attālinātām nodarbībām/konsultācijām īsfilmu izstrādei, uzņemšanai un montāžai TJN “Annas 2” Filmu studijā.

.