PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Bērnus un jauniešus aicina iesūtīt darbus mākslas izstādei “Vērtību sakta”
Bērnus un jauniešus aicina iesūtīt darbus mākslas izstādei “Vērtību sakta”
Foto: Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skola
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skola sadarbībā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolu un Latgales priekšpilsētas Mūzikas un mākslas skolu organizē 10. starptautisko bērnu un jauniešu mākslas izstādi “Vērtību sakta”, lai iepazītu un dalītos ar mūsu vērtībām 2020. gada jūlijā Rīgā XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā.

Izstāde “Vērtību sakta” tiks veidota gan eksponējot labāko, starptautiskas žūrijas atlasīto apmēram 200 darbu lielformāta izdrukas pilsētas centrā, Esplanādē, līdzās Mākslas muzejam, gan virtuāli, publicējot darbus saitē vertibusakta.lv.

Dalībniekiem nevajag ierobežot savu kreativitāti domājot par to, ka darbs tiks eksponēts kā digitāla reprodukcija. Sūtot e-pastu mēs taču arī nedomājam kādā fontā to izlasīs tā saņēmējs. Galvenais atcerēties, ka arī smaids un attieksme var pildīt rotas funkcijas, pie tam tādas, kas vienmēr būs modē,” stāsta projekta galvenais mākslinieks, dizainers Pēteris Zilbers.

Dalībnieki aicināti līdz 1.aprīlim iesūtīt savus darbus digitalizēti – fotografētus vai skenētus. Šos attēlus, var papildināt ar tekstu, kas kā grafisks elements papildina darba kompozīciju. Var iesniegt arī darbā pārstāvētās vērtības aprakstu.

Konkursa žūrijas pārstāvis, LNMS direktors, gleznotājs un gleznošanas skolotājs Jānis Ziņģītis mudina dalībniekus: “Domāt radoši, izvairīties no klišejām, tomēr neaizmirst arī par vizuālās izteiksmes līdzekļu spēku un mākslas darba skaistumu.”