PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6291.jpeg
Bērnu klīniskā universitātes slimnīca aicina Latvijas izglītības iestāžu bērnus un jauniešus piedalīties simboliskās roku mazgāšanas sacensībās, iestudējot roku mazgāšanas deju.

Kā informēja Bērnu slimnīcas sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece, organizējot sacensības, slimnīca kopā ar atbalstītājiem ir sākusi gatavošanos Vispasaules roku mazgāšanas dienai, kas ik gadu notiek 15.oktobrī. Sacensību mērķis ir aktualizēt roku mazgāšanas svarīgumu katra bērna un pieaugušā cilvēka ikdienām, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Roku mazgāšanas video ir jāiekļauj īpašā roku mazgāšanas dziesma, ko iedziedājuši Bērnu slimnīcas mediķi. Tā atrodama šeit. Savukārt ar pareizām roku mazgāšanas kustībām, kuras jāietver dejā, var iepazīties Bērnu slimnīcas lapā sociālajā tīklā Draugiem.lv.

Nofilmēto materiālu Bērnu slimnīca aicina augšuplādēt interneta vietnē YouTube un video saiti nosūtīt uz e-pasta adresi [email protected] līdz 15.novembrim.

Tāpat, lai aktualizēt roku mazgāšanas svarīgumu ikdienā, sākot ar 15.oktobri, Bērnu slimnīca sadarbībā ar Rīgas domes sabiedrības veselības speciālistiem organizēs interaktīvi izzinošas nodarbības Rīgas vispārizglītojošās skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Tajās bērni un jaunieši kopā ar speciālistiem risinās dažādus atjautīgus uzdevumus un spēles par roku un ķermeņa higiēnu, kā arī mācīsies, pēc kādām ikdienas situācijām un kā pareizi mazgāt rokas.

Bērnu slimnīca atgādina, ka roku higiēnas ievērošana ir ļoti svarīgs profilaktisks pasākums, kuru ievērojot var izvairīties no dažādām infekcijām, kā arī saglabāt tīrāku un patīkamāku apkārtējo vidi.