PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Bezmaksas kalendārs „Sports un Māksla”
Bezmaksas kalendārs „Sports un Māksla”
Foto: Programma „Atrodi savu sporta veidu”
Lai godinātu Latvijas sportistus un viņu profesionālos sasniegumus, par tiem atgādināt bērniem, izveidots unikāls kalendārs: „Sports un Māksla” 2021. gadam ar 12 izcilu sportistu portretu gleznojumiem. Kalendāra izveidi realizējusi programma „Atrodi savu sporta veidu”.

Kalendārā "Sports un māksla. Izcili Latvijas sportisti kolāžās 2021" mākslinieka Viļņa Bulava portretos redzami divpadsmit sasniegumiem bagāti Latvijas sportisti. Gleznojumi kalendāra lapās papildināti ar katra sportista sasniegumiem, autogrāfu un dzīves moto. Savukārt mākslinieka oriģināldarbi tiks dāvināti Latvijas sporta muzejam. Tāpat kalendārā iekļauti fizioterapeita Raivja Hibšmaņa ieteikumi un padomi vecākiem un bērniem.

Kalendārs digitālā formātā bez maksas pieejams ŠEIT.

 “Sports ir māksla – kā māksliniekam ota ar daudzām krāsām. Ar šo kalendāru vēlamies pateikties visiem sportistiem, kas ir paraugs jaunajiem censoņiem. Tāpat gribam atgādināt par Latvijas izcilo sportistu sasniegumiem, iedrošināt bērnus tiekties pēc lieliem mērķiem, kā arī parādīt sporta veidu daudzveidību,” stāsta programmas „Atrodi savu sporta veidu” vadītājs Kaspars Čerņavskis.

Kalendārā iekļauti divpadsmit sporta veidu pārstāvji, kuri dzimuši attiecīgajā mēnesī – Jānis Sprukts (hokejs) janvārī, Lauris Freibergs (motokross) februārī, Ivo Lakučs (BMX) martā, Evija Šīre (cīņa) aprīlī, Liene Jansone (basketbols) maijā, Aigars Apinis (vieglatlētika) jūnijā, Ilmārs Bricis (biatlons) jūlijā, Inguna Minusa (volejbols) augustā, Mārtiņš Rubenis (kamaniņas) septembrī, Māris Verpakovskis (futbols) oktobrī, Deniss Čerkovskis (modernā pieccīņa) novembrī un Aigars Fadejevs (vieglatlētika) decembrī. 

“Latvijā dzimuši un savu karjeru veidojuši ļoti daudzi profesionāli sportisti. Ar viņu sasniegumiem mēs varam lepoties ik dienas, jo viņi Latvijas vārdu nesuši pasaulē, un bieži vien arī pēc karjeras beigām turpina darbu, iedvesmojot un izglītojot nākamo paaudžu sportistus. Tieši tāpēc esam priecīgi par iespēju sniegt atbalstu unikālā kalendāra tapšanas procesā, un ceram, ka tas gan sagādās prieku un lepnumu sporta nozarei, gan ļaus sabiedrībai atcerēties un novērtēt mūsu panākumiem bagātos profesionāļus. Kalendārs būs noderīgs rīks arī katrā ģimenē ar tajā iekļautajiem fizioterapeita padomiem katram gada mēnesim,” dalās Jānis Beseris, “Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors.