PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

6758.jpeg
Foto: andreypopov / 123RF
Rīgā un Daugavpilī pieejami bezmaksas latviešu valodas kursi reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem, lai nodrošinātu iespēju pilnveidot latviešu valodas prasmes.  

Daugavpilī bezmaksas kursus piedāvā SIA Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola. Rīgā bezmaksas kursiem iespējams pieteikties trīs vietās - SIA Evija serviss mācību centrā Sapņu darbnīca, SIA Baltic Bright un SIA MVS centrs.

Šiem komersantiem konkursa rezultātā piešķirts valsts budžeta finansējums, lai nodrošinātu bezmaksas apmācības reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Programmas mērķa grupa ir reemigranti un viņu ģimenes locekļi - gan pieaugušie, gan bērni, kuri kopā ar reemigrantu pārceļas uz dzīvi Latvijā. Kā reemigrantus saprotot Latvijas pilsoņus un nepilsoņus, kuri izceļojuši no Latvijas pēc 1990.gada 4.maija un pārceļas atpakaļ uz patstāvīgu dzīvi Latvijā, vai viņu bērnus, kas dzimuši ārvalstīs.

Apmācībās nevar iesaistīties trešo valstu pilsoņi, jo viņiem ir iespēja apgūt latviešu valodu Eiropas Trešo valstu valsts piederīgo integrācijas fonda finansētos projektos.

Lai pieteiktos kursiem, interesentiem ir jāsazinās ar minētajiem komersantiem. Detalizēta informācija par pieteikšanos pieejama SIFmājaslapā