PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Bezmaksas lekcijas pedagogiem par kino – “Kino Bize Pēcstundas”
Bezmaksas lekcijas pedagogiem par kino – “Kino Bize Pēcstundas”
Foto: Kino Bize
Kinoteātris “Kino Bize” ar EEZ un Norvēģijas grantu atbalstu šajā mācību gadā īsteno apjomīgu kino izglītības programmu “Pēcstundas”, skolotājiem un jauniešiem piedāvājot neformālas bezmaksas nodarbības kino teorijā un praksē. Līdz 30. septembrim pedagogi un izglītības iestāžu pārstāvji ir aicināti pieteikties sešu bezmaksas lekciju ciklam. Kino profesionāļu vadībā skolotājiem būs iespēja apgūt kino valodas un teorijas galvenos rīkus, lai pilnvērtīgi atklātu kinomākslas pasauli un veidus, kā filmas radoši un jēgpilni iekļaut mācību procesā.

Lekcijas notiks tiešsaistē otrdienu vakaros plkst.18 reizi divās nedēļās, un tās būs pieejamas bez maksas. Papildus semestra garumā dalībniekiem tiks organizēti īpaši filmu seansi ar sarunām par kino uz vietas kinoteātrī “Kino Bize” Elizabetes ielā 37. Aicināti visi neatkarīgi no priekšzināšanām.

“Ar filmu palīdzību iespējams ilustrēt mācību tēmas, uzzināt par personībām, analizēt attiecības un kopsakarības. Šajā kino izziņas procesā izšķiroša nozīme ir pedagogiem,“ programmas ieceri skaidro skolotāju programmas vadītāja, kinokritiķe un lektore Daniela Zacmane. Nodarbības skolotājiem vadīs vēl citi kino praktiķi, pētnieki un lektori: Marta Elīna Martinsone, Dārta Ceriņa un Adriāna Roze.

“Tā kā kino ir viens no visplašāk pieejamajiem un iemīļotākajiem mākslas veidiem, ir ļoti svarīgi, to izmantojot mācību procesā, spēt izskaidrot, kā kino "lasīt", kam pievērst uzmanību un arī ieskicēt to, kā kino top,” atzīst kino režisore Marta Elīna Martinsone, kura vadīs lekciju par mūsdienīgiem jauniešu seriāliem. “Gūstot priekšstatu par to, ko skatās jaunieši, iespējams labāk ieraudzīt un saprast pašu to skatītāju,” solīts lekcijas pieteikumā.

LEKCIJU PLĀNS

4. oktobris. Kino izglītība kā nepieciešamība un iespēja

18. oktobris. Kino poētika un tās lasītprasme

1. novembris. Vēsturisko filmu skatiena vēsture

15. novembris. Pieaugšana kopā ar pieaugšanas filmām

29. novembris. Mūsdienīga jauniešu seriāla mācība

13. decembris. Marvel kinopasaule un mūsdienīgs varonis

Pieteikties lekciju ciklam iespējams, aizpildot formu “Kino Bize” mājaslapā. Par aktualitātēm varēs uzzināt arī sociālajos medijos Instagram un Facebook.

Kino Bize izglītības programma saņem dotācijas 177 519 EUR apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ un Norvēģijas grantu ietvaros. Strādājam kopā iekļaujošai un konkurētspējīgai Eiropai! Vairāk: eeagrants.lv.

Reklāmraksts