PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Bezmaksas zinātniskās darbnīcas Rīgā!
Bezmaksas zinātniskās darbnīcas Rīgā!
Foto: Bērnu un jauniešu zinātnes skola Laboratorium
“Bērnu un jauniešu zinātnes skola Laboratorium" no 13. līdz 15. jūlijam rīko pasākumu ciklu “Eksperimentē pats” - bezmaksas darbnīcas bērniem un jauniešiem no 6 līdz 15 gadu vecumam.

Projektu atbalsta Rīgas pilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments. Projekta mērķis - dot iespēju bērniem un jauniešiem jēgpilni socializēties, veicināt dažādu sociālo grupu savstarpējo integrāciju; paaugstināt bērnu un jauniešu zinātkāri un motivāciju pilnveidoties, parādot pieredzes un  zināšanu praktisko pielietojumu ikdienas dzīvē; palielināt bērnu un jauniešu izpratni par cilvēka mijiedarbību ar apkārtējo vidi un aktualizēt veselīgu un videi draudzīgu dzīves stilu.

Nākot uz pasākumu katram dalībniekam būs iespēja apmeklēt četras pasākumu aktivitātes. Katrā aktivitāte ir aizraujošā darbnīca par konkrētu tēmu: ūdens, uguns, skaņa, elektrība. Katrā no aktivitātēm būs iespēja  pašiem eksperimentēt mūsu pasākumu vadītāju uzraudzībā. Par katru eksperimentu pasākumu vadītājs pastāsta eksperimenta teorētisko pamatu un praktisko pielietojumu atbilstoši vecumam un zināšanas līmenim. Dalībniekiem ir iespēja saņemt atbildes uz viņu interesējošiem jautājumiem.

Pasākums paredzēts bērniem un jauniešiem no 6 līdz 15 gadu vecumam, kuriem deklarēta  dzīvesvieta ir Rīgas pilsētas robežās, vai arī mācas Rīgas izglītības iestādēs.

Pamata pasākuma valoda ir latviešu, nepieciešamības gadījumā komunikācija notiks arī angļu, krievu, ukraiņu valodās.

Pasākuma apmeklējumam ir nepieciešama reģistrācija.

Pasākumu rīko “Bērnu un jauniešu zinātnes skola Laboratorium”, tās pamata darbība ir interešu izglītība zinātnes jomā, skolā pastāvīgi mācas vairāk nekā 300 bērnu, programmai ir Rīgas pilsētas pašvaldības licence. Kā arī Laboratorium skolotāji vada izbraukuma interaktīvas fizikas un ķīmijas nodarbības skolās visā Latvijā.

Pasākums notiks “Zinātnes Zonas” telpās , ikdienā tur notiek privātie un korporatīvie pasākumi zinātnes stilā. Ir aprīkota laboratorija, kur droši var veikt interesantākus eksperimentus.