PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

9249.jpeg
Foto: tan4ikk / 123RF
Biedrības Vecāki par izglītību pārstāvji atsaucās LIZDA aicinājumam un 2015.gada 16.novembrī tikās ar LIZDA vadību. 

Viens no galvenajiem tikšanās mērķiem biedrībai bija izprast sagaidāmo streika norisi un panākt vienošanos, lai visās izglītības iestādēs streika laikā tiktu nodrošināta bērnu pieskatīšanas un ēdināšanas funkcija tiem bērniem, kuru vecākiem nav iespēju nodrošināt alternatīvu risinājumu, informē ziņu aģentūra LETA.

Kā paskaidroja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga, tad šāda prasība ir noraidāma, jo streika mērķis jau savā būtībā ir radīt neērtības, ar kuru palīdzību streika organizētājs cenšas panākta izvirzīto prasību izpildi.

Biedrība Vecāki par izglītību norādīja svarīgu aspektu, ka bērnu ēdināšanu iestādēs realizē nevis pedagogi, bet skolas virtuves darbinieki vai ārpakalpojuma sniedzēji - uzņēmumi. “Mēs akcentējām, ka skolu direktori šo svarīgo juridisko aspektu nedrīkst neņemt vērā streika organizēšanas procesā katrā izglītības iestādē. Mēs ceram, ka šo faktu direktori neignorēs un streika laikā visi ar to saistītie procesi noritēs juridiski korekti. Tāpēc lūdzam vecākus pārliecināties, vai viņu bērnu izglītības iestāde piedalās streikā un kādus risinājumus tā piedāvā, ja vecākiem nav iespēju streika laikā nodrošināt bērna pieskatīšanu citur,” uzsver biedrības valdes locekle Silvija Titova-Meija.

“Kā jau iepriekš visos savos paziņojumos esam norādījuši, tad biedrība Vecāki ar izglītību atbalsta pedagogu centienus panākt valdības un LIZDA konstruktīvu dialogu par izglītības reformas un finansējuma sabalansēšanu. Streiks nav dialogs, streiks ir izmisuma solis, kuru šobrīd sper LIZDA. Mēs ticam, ka nav bijis citu iespēju. Aicinām vecākus atbalstīt pedagogus un streika dienā rast iespēju nevest bērnus uz izglītības iestādēm,” informē S. Titova-Meija.