PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9312.jpeg
Foto: LIZDA.lv Attēlā: LIZDA bijusī priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško arodbiedrības konferencē.
Bijusī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Ingrīda Mikiško uzskata, ka tikai ar streiku attieksmi mainīt nav iespējams.

I.Mikiško uzskata, ka izvēlētā izglītības un zinātnes darbinieku protesta forma un tam noteiktais laiks ir nepareizs.

Viņa pauda viedokli, ka, neizvirzot ļoti konkrētas un izpildāmas prasības, šai akcijai būs tikai emocionāls rezultāts, savukārt tas, ko sagaida pedagogi, netiks sasniegts. "Vēroju, kā streiks notiek, - lielākā daļa to nejūt un neredz. Streiks paies klusi," vērtē I.Mikiško.

Viņa norādīja, ka šai lielajai akcijai bija ļoti rūpīgi jāsagatavojas. "Situācija, kad skolā daļa streiko, daļa strādā - vai tas ir streiks? Vai tā ir tā protesta forma, ko pedagogi gribēja paust?" jautāja bijusī LIZDA vadītāja. Viņa piekrīt, ka izglītības un zinātnes darbiniekiem ir jāpauž sava neapmierinātība, tomēr tam jāizvēlas tāda forma, kas spētu reāli kaut ko ietekmēt un iespaidot, informē ziņu aģentūra LETA.

I.Mikiško uzsvēra, ka sabiedrībā nav atbalsta pedagogiem, kā arī ne sabiedrībā, ne arī pašu pedagogu vidū nav pilnīgas skaidrības par notiekošo, līdz ar to bija nepieciešams liels skaidrošanas darbs. I.Mikiško, vērtējot pedagogu izvirzītās prasības, tostarp bērnudārzu pedagogu algu palielinājumu, uzsvēra, ka tiek aizmirsts par to, ka šo izglītības sektoru finansē pašvaldības, nevis valsts. Izvirzot prasības, kas nevar tikt īsti piepildītas, pagaidām var sekot vilšanās, prognozēja I.Mikiško.