PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9588.jpeg
Foto: vadimgozhda / 123RF
Projekta "Izaugsmes forums 2016" atlases kārtā pieteikušās 92 komandas, sacīja projekta "Izaugsmes forums 2016" producents Jaroslavs Romanovičs.

Atlases kārtā 92 vidusskolēnu komandas no visas Latvijas panorāmas lifta brauciena laikā uz viesnīcas 27.stāvu jeb 60 sekundēs centīsies pārliecināt žūriju, ka viņu biznesa ideja ir tā vērta, lai iekļūtu konkursa finālā.

J.Romanovičs sacīja, ka atlases kārta šajā konkursā iekļauta pirmo reizi. "Iepriekš konkurss notika vairākās pilsētās un tas tā norises laiku pagarināja līdz pat pieciem mēnešiem. Domājām, kā konkursu padarīt atraktīvu, tāpēc šogad ieviesta šī prezentācija liftā jeb "elevator pitch". Nākamgad arī būs atlases kārta, kā arī mēģināsim kaut ko uzlabot pārējās kārtās," stāstīja J.Romanovičs.

VAS "Attīstības finanšu institūcija Altum" valdes loceklis un konkursa žūrijas pārstāvis Juris Vaskāns norādīja, ka biznesa ideja ir svarīga, bet vēl svarīgāka ir spēja to attīstīt un pārdot tālāk. "Būtisks vērtēšanas kritērijs man būs tas, vai šī ideja var ieinteresēt cilvēkus un vai to var pārdot," sacīja J.Vaskāns.

Viņš piebilda, ka nākamajos divos gados "Altum" plāno riska kapitālā ieguldīt 85 miljonus eiro no ES fondiem, tāpēc tiks izveidoti trīs akselerācijas fondi, kas nodarbosies ar ideju attīstību. "Cerams, ka kāda no šodien prezentētajām idejām varēs gūt atbalstu arī no šiem fondiem, bet pēc tam izaugt līdz atbalstam no sēklas fondiem un izaugsmes fondiem," sacīja J.Vaskāns.

Pēc vakar notikušā konkursa "Izaugsmes forums 2016" pirmā posma žūrija nākamajai konkursa kārtai izvirzīs 20 labākās biznesa idejas. Šiem dalībniekiem tiks uzdots mājasdarbs, pēc kuru izvērtēšanas tiks atlasītas 10 komandas, kuras turpinās sacensības.

Desmit dalībnieku komandas 23.-24.februārī tiks sapulcinātas uz 24 stundu Biznesa projektu nakti - biznesa projektu darbnīcu, kuras laikā komandas, izmantojot konsultantu palīdzību, izstrādās biznesa projektus. Projekti tiks nodoti žūrijai, kura tos izskatīs divu dienu laikā.

Biznesa projektu noslēguma prezentācijas, kurās noteiks konkursa uzvarētāju, tiks rīkotas 27.februārī izstādes "Skola 2016" laikā.

Projekta galvenā balva ir starta kapitāls biznesa sākšanai 1000 eiro apmērā, studijas augstākās izglītības programmās un dalība biznesa mentoringa programmās. Konkursa kopējais balvu fonds - 7000 eiro - tiks sadalīts starp labākajiem dalībniekiem vairākos konkursa posmos. Konkursa fināls notiks Rīgā februāra beigās, izstādes "Skola 2016" ietvaros.