PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

8199.jpeg
Foto: Publicitātes foto/ portāls Dziedundejo.lv
No 2015. gada 6. līdz 12. jūlijam Latviju pieskandinās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuru centrā būs Burt(u)burvība.

Burt(u)burvība svētkos kļūs par visu notikumu pamatu un veidos īpašo Svētku alfabētu, katrai nozarei apdzīvojot savu burtu un ar to saistīto Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vērtību. Svētku alfabēta burti un to piederība tiks atvērti pakāpeniski, līdz svētku laikā izveidos pilnu vērtību alfabētu, informē XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pārstāve Inga Vasiļjeva.

Šodien, 17. aprīlī, tiek atvērts E-klases un jauniešu televīzijas Chaula.tv pārstāvētais burts “N”. Burtam “N” izvēlēta vērtība “Notikums”, kas apzīmē kādu ievērojamu faktu vai nozīmīgu parādību.

Tieši E-klasē mēs ikdienu sastopamies ar dažādiem ievērojamiem notikumiem, kuru norisi atspoguļojam portālā un skolvadības sistēmā.

Spilgti notikumi caurstrāvo mūsu ikdienu, taču īpaši nozīmīgi tie šķiet tad, ja mēs paši esam to aculiecinieki un dalībnieki. Ne Latvijā, ne arī citviet pasaulē nav daudz tādu notikumu, kas personiski vienotu tik daudz cilvēku, pulcējot tos vienuviet un vienlaikus ļaujot just neaprakstāmu saviļņojumu, dziesmas spēku un lepnumu par savu zemi. Iespējams, pasaulē vienīgais šāds notikums ir latviešu Dziesmu un Deju svētki.

Par godu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiemE-klase ikvienam dziesmu un deju svētku dalībniekam piedāvā veselus 2 konkursus!

Tajos piedalīties drīkstēs ne tikai aktuālo Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki, bet ikviens, kurš kādreiz piedalījies Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos un kuram joprojām atmiņā palicis neaizmirstams notikums no svētku norises laika.

Vai atceries jautros mēģinājumus ar kori? Varbūt atmiņā palicis brīdis, kad ieradies Rīgā uz svētku noslēguma pasākumu? Vai skudriņas, kas skrēja pār kauliem, dziedot Saule, Pērkons, Daugava? Varbūt svētki asociējas ar asarām acīs, kas sariešas, ieraugot draugu, kuru satiec vien reizi četros gados? Vai arī to pacilāto, lepnuma pilno sajūtu, uzvelkot sava novada tautas tērpu?

To laimes brīžu un īpašo svētku notikumu ir tik daudz, ka nav pat vērts turpināt uzskaitīt. Katram tāpat ir savs. Mēs gribam uzzināt Tavējo!

 

No 17.aprīļa līdz 15. jūlijam aicinām ikvienu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku piedalīties E-klases stāstu konkursā.

Varbūt esi agrāk piedalījies Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos? Ja tā, tad arī Tev atmiņā ir palicis kāds neaizmirstams, personisks notikums no šī pasākuma. Gaidīsim arī Tavu stāstu par spilgtāko svētku notikumu!

E-klases redakcijā būsim priecīgi iepazīties ar ikvienu sagatavoto atmiņu stāstu, izvērtēsim iesūtītos darbus, lai 20. jūlijā paziņotu, mūsuprāt, iedvesmojošāko un interesantāko atmiņu stāstu. Labākā darba autors saņems pārsteiguma balvu, kuru uzvarētājam nosūtīsim pa pastu.

Sūti savu atmiņu stāstu uz e-pastu [email protected] līdz pat 15.jūlijam.


Sākot no 15. jūnija līdz pat 15. jūlijam ikvienam būs iespēja piedalīties E-klasesfoto konkursāPirmklasīga bilde, nofotografējot savu spilgtāko notikumu svētku laikā un pievienojot to konkursam.

Ikviens E-klases portāla apmeklētājs no 15.jūlija līdz 20.jūlijam varēs balsot par, viņaprāt, iedvesmojošāko un interesantāko bildi. Tas, kura bilde iegūs visvairāk balsu, saņems īpašo E-klases balvu, turklāt šī bilde rotās portāla pirmo lapu veselu mēnesi.