PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5764.jpeg
Ideju par obligātā centralizētā eksāmena ķīmijā vai fizikā ieviešanu atbalsta 35% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktā aptauja.

Noskaidrojies, ka 14% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka šādam centralizētajam eksāmenam noteikti ir jābūt, bet 21% - ka drīzāk jābūt. Biežāk atbalstu šādai idejai pauduši iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem, vīrieši, vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši augstiem ienākumiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Tomēr vairāk nekā puse jeb 54% aptaujāto neatbalsta ideju par obligātā centralizētā eksāmena ieviešanu ķīmijā vai fizikā 12.klašu skolēniem. Uz jautājumu, vai šāds eksāmens būtu jāievieš, 29% atbildējuši, ka noteikti nē, bet 29% - drīzāk nē. Salīdzinoši biežāk starp idejas neatbalstītājiem ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, sievietes, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem.

Tikmēr 11% aptaujāto nav bijusi atbilde uz šo jautājumu.

Aptauja veikta laika posmā no 18. līdz 20.februārim, ar interneta starpniecību aptaujājot 800 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.