PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

10813.jpeg
Foto: petro / 123RF
Jau otro gadu pirms nodibinājums  “Centrs Dardedze”  pirms Ziemassvētkiem rīko akciju “Citāda dāvana”.

Akcijas laikā ikviens tiek aicināts nosūtīt saviem tuvajiem cilvēkiem sirsnīgu vēstuli no Ziemassvētku vecīša apmaiņā pret ziedojumu “Centrs Dardedze” darbam bērnu aizsardzībā pret vardarbību.

“Lai  gan Ziemassvētkos esam raduši dāvināt lietas, dāvanas var būt arī citādas. Mēs aicinām pārsteigt savus mīļos ar vēstuli un uzdāvināt viņiem labus vārdus, kam ikdienā, iespējams, nepietiek laika. Un vienlaikus ieguldīt lielākā mērķī - ziedotie līdzekļi tiks veltīti darbam, lai izglītotu sabiedrību vardarbības novēršanai un palīdzētu no vardarbības cietušiem bērniem. Mēs ticam, ka lielākā dāvana, ko varam dot mūsu bērniem, ir droša bērnība,” uzsver “Centrs Dardedze” vadītāja Liena Krūmiņa.

Lai Ziemassvētku vecīša vēstule būtu īpaša un personiska, “Centrs Dardedze” mājaslapā sūtītājs var īsumā aprakstīt vēstules saņēmēja labos darbus, kā arī izvēlēties sev tīkamāko vēstules dizaina variantu. Vēstuļu vizuālais noformējums šogad tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozares ilustrācijas klasi, savukārt vēstuļu izsūtīšanu nodrošina Abonēšanas un piegādes centrs ACD.

Visi akcijas laikā ziedotie līdzekļi tiks veltīti darbam bērnu aizsardzībā – palīdzībai no vardarbības cietušiem bērniem, izglītojošām atbalsta grupām sociālā riska vecākiem, no vardarbības cietušu bērnu interešu aizstāvībai, kā arī praktiskām apmācībām bērniem, pusaudžiem, vecākiem un speciālistiem (skolotājiem, policistiem, mediķiem u.c.). Ziemassvētku akcija notiks līdz 31.decembrim.

Nodibinājums „Centrs Dardedze” sniedz atbalstu bērniem, kuri cietuši no seksuālas, fiziskas, emocionālas vardarbības vai novārtā pamešanas, kā arī veic bērnu, vecāku, skolotāju un citu speciālistu apmācības par bērnu emocionālās attīstības, audzināšanas un drošības jautājumiem.

!Kartina.jpg