PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10348.jpeg
Foto: Publicitātes foto
Ikviens bērns vecumā līdz 10 gadiem ir aicināts piedalīties konkursā "Uzzīmē koka Cūkmenu" un radīt savu unikālo ideju, kā būtu jāizskatās Cūkmena koka skulptūrai.

Blakus tādiem tēliem kā Sprīdītis un Lutausis vieta arī Cūkmenam – Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē koktēlnieki nolēmuši radīt Cūkmena koka skulptūru. Ikviens bērns vecumā līdz 10 gadiem ir aicināts piedalīties konkursā "Uzzīmē koka Cūkmenu" un radīt savu unikālo ideju, kā būtu jāizskatās Cūkmena koka skulptūrai. Radošākā risinājuma autora darbs pārtaps īstā koka skulptūrā, un viņš balvā saņems draugu ballīti Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē kopā ar Latvijā lielāko dabas draugu Cūkmenu.

Lai piedalītos konkursā, bērniem vecumā līdz 10 gadiem (ieskaitot) uz A4 papīra vai kartona lapas, izmantojot rakstāmpiederumus, jāuzzīmē, kā, viņaprāt, būtu jāizskatās Cūkmena koka skulptūrai. Talkā jānāk arī vecākiem, ja mazais neprot vēl rakstīt, – otrpus zīmējumam jāuzraksta informācija par bērnu – vārds, uzvārds, vecums, izglītības iestāde un mīļākā nodarbe –, par sevi – vārds, uzvārds, kontakttālrunis, dzīvesvietas adrese –, un pats galvenais – jāpapildina tas ar īsu zīmējuma stāstu. Zīmējums līdz 20. augustam jānosūta pa pastu uz Latvijas valsts mežu biroju Vaiņodes ielā 1, Rīga, LV-1004.

Iesniegtos darbus izvērtēs zinoša žūrija – dabas parka Tērvetē koktēlniecības darbnīcas vadītājs Jānis Udrass, Latvijas Valsts mežu komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, biedrības Zaļās mājas valdes loceklis Kristaps Ceplis, arhitekts Ervīns Krauklis un finansiste Ilze Jurkāne. Apskatot katru mazo censoņu iesniegto darbu, viņi noteiks radošāko zīmējumu, kas pārtaps īstā koka skulptūrā.

Lielā konkursa uzvarētāja paziņošana notiks 26. augustā Cūkmena kokmīļu darbnīcas tūres noslēguma pasākuma laikā Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā. Konkursa uzvarētājs Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē varēs kopā ar savu ģimeni, draugiem un Cūkmenu uzrīkot jautru ballīti, kas noteikti paliks atmiņā kā ļoti priecīgs notikums. Tāpat vienam konkursantam tiks pasniegta arī Latvijas valsts mežu simpātijas balva.

Cūkmenu būs iespēja satikt arī vislatvijas Cūkmena kokmīļu darbnīcas tūres ietvaros Latvijā, kur viņš viesosies vēl 3 pilsētās – 13. augustā Valmierā, 20. augustā Liepājā un 26. augustā Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā, kur noslēgs savu lielo vasaras ceļojumu. Tur Cūkmens būs sagatavojis  izzinošas un izklaidējošas aktivitātes kā maziem, tā lieliem kokmīļiem.

Vairāk informāciju par konkursu meklē mājaslapā.