PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

11170.jpeg
Foto: vladstar / 123RF
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) 2. - 3. martā organizē nacionālā profesionālās meistarības konkursa pusfinālu datorsistēmu tehniķa profesijā. 

VIAA konkursu rīko sadarbībā ar Daugavpils tehnikumu, un tajā noskaidros labākos jaunos profesionāļus, kuri aprīlī startēs nacionālajā profesionālās meistarības konkursā SkillsLatvia 2017 Rīgā.

Pusfinālā, kas norisinās Daugavpils tehnikumā, Strādnieku ielā 16, piedalās pa diviem konkursantiem no 11 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm. Konkursa uzdevumi ietver Microsoft Windows un Linux operētājsistēmu instalēšanu un konfigurēšanu.

Pusfinālā noskaidros sešus labākos kandidātus datorsistēmu tehniķa profesijā dalībai nacionālās profesionālās meistarības konkursā SkillsLatvia 2017, kas notiks Rīgā no 20. līdz 22. aprīlim.

Nacionālo profesionālās meistarības pusfināla konkursu VIAA rīko, lai noskaidrotu labākos starp labākajiem topošajiem datorsistēmu tehniķiem un novērtētu viņu prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā, kā arī popularizētu informācijas un komunikācijas nozari un veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.