PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10732.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Latvijas Debašu asociācija “QUO tu domā?", sadarbībā ar Britu Padomi Latvijā, sestdien atklās pirmo apmācību kārtu 40 skolēniem un 20 skolotājiem no visas Latvijas. 

Septiņās apmācību sestdienās - no oktobra nogales līdz maija sākumam - projekta dalībnieki apgūs tādas prasmes kā argumentēšana, loģikas kļūdu atpazīšanu ikdienas runā, kritiskā, domāšana, publiskā runa, mediju pratība, kā arī citas aktuālas tēmas. Iegūtās zināšanas ļaus attīstīt debašu kustību dalībnieku skolās, kā arī palīdzēs nākotnes personīgajā un profesionālajā izaugsmē.

Debašu līdera skolas ietvaros, dalībniekiem būs iespēja mācīties no Eiropā un pasaulē labākajiem debatētājiem. Tāpat arī pašmāju eksperti stāstīs par Latvijā aktuālām tēmām, pēc kurām studentiem būs jādebatē par konkrētu problēmjautājumu. Projekta dalībniekiem kā atbalsts būs gan pašu skolotāju, gan Latvijas Debašu asociācijas mentori, kuri palīdzēs iesaistītajās skolās nodibināt debašu klubus, organizēt tajos apmācības un debašu praktiskās nodarbības. Nodarbības notiks angļu valodā, lai skolēni būtu spējīgi piedalīties arī Eiropas un starptautiskajos debašu turnīros. Labākajiem projekta dalībniekiem, tiks dota iespēja piedalīties debašu turnīrā Lielbritānijā.

Kopā vēlmi piedalīties projektā izteica 45 skolas no visas Latvijas. Šogad projekta ietvaros tika izvēlētas sekojošas skolas, 11 tām ir no reģioniem: Siguldas Valsts ģimnāzija, Liepājas 7.vidusskola, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Daugavpils 9.vidusskola, Rīgas Humanitārā vidusskola, Rīgas Klasiskā ģimnāzija, Babītes vidusskola, Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošā vidusskola, Rīgas 40.vidusskola, Balvu Profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola, Tukuma 2.vidusskola, Rīgas Ķengaraga vidusskola, Rīgas Kultūras vidusskola, Jūrmalas Alternatīvā skola, Purvciema vidusskola, Puškina licejs, Auces vidusskola, Rīgas 64.vidusskola, Ulbrokas vidusskola, Valmieras Valsts ģimnāzija, Limbažu 3.vidusskola.

Latvijas Debašu asociācijas "QUO tu domā?" mērķis ir attīstīt iedzīvotāju spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatupunktu. Kā vienu no stūrakmeņiem mērķa sasniegšanā redzam kvalitatīvas debates par svarīgām tēmām, informē Evija Goluba, Latvijas Debašu asociācijas "QUO tu domā?" projektu vadītāja.