PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8867.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Pašvaldību vadītāji, kā arī izglītības politikas veidotāji un īstenotāji šodien sanāks kopā, lai spriestu par pieaugušo izglītības aktivizēšanas iespējām Latvijas novados.

Semināru "Pieaugušo izglītības vajadzības un iespējas" atklās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktore, valsts sekretāres pienākumu izpildītāja Evija Papule. Ar pieaugušo izglītības pārvaldības modeli 2015.-2020.gadam iepazīstinās IZM Izglītības departamenta direktores vietniece pedagogu un pieaugušo izglītības jomā Baiba Bašķere. Latvijas Darba devēju konfederācijas lomu pieaugušo izglītības attīstībā analizēs konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, informē ziņu aģentūra Leta.

Seminārā īpaši tiks diskutēts par pasākumiem, lai paaugstinātu pieaugušo izglītības kvalitāti, kā arī par Labklājības un Ekonomikas ministriju plānotajām aktivitātēm pieaugušo izglītības jomā.

Pēcpusdienā, plkst.14.50, notiks paneļdiskusija "Pieaugušo izglītības politikas mērķi, iespējas un vietējās pašvaldības atbildība. Sadarbība starp vietējām institūcijām pieaugušo izglītības aktivizēšanai", kurā piedalīsies atbildīgās personas no IZM un citām institūcijām, kas Latvijā veido un īsteno pieaugušo izglītības politiku.