PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Dobeles novadā atklāts Dabaszinātņu mācību centrs
Dobeles novadā atklāts Dabaszinātņu mācību centrs
Foto: IZM
Dobelē atklāts Dobeles novada izglītības iestāžu Dabaszinātņu mācību centrs, kurā atrodas 10 ķīmijas, bioloģijas, fizikas, matemātikas un informātikas klases, kā arī Dobeles Valsts ģimnāzijas reģionālais mācību centrs ar kopējo platību vairāk nekā 1700 kvadrātmetru.

Dobele_1.jpg
Klašu telpās pieejami moderni informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi un aprīkojums, ergonomiskas mēbeles un modernas laboratorijas iekārtas. Dabaszinātņu mācību centrs paredzēts gan Dobeles Valsts ģimnāzijas, gan arī Dobeles 1. vidusskolas skolēniem.

Būvdarbu laikā labiekārtota arī skolas teritorija - demontēta veca ēka, kuras vietā ierīkots auto stāvlaukums, kā arī izbūvēts jauns piebraucamais ceļš starp Dobeles Valsts ģimnāziju un Dobeles 1. vidusskolu.

Dabaszinātņu mācību centra būvniecības kopējās izmaksas ir 4,6 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums ir 1,5 miljoni eiro. Mēbeļu un aprīkojuma kopējās izmaksas ir ap 0,6 miljoniem eiro, aptuveni puse no tā ir ERAF finansējums.

Projekta “Dobeles novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” ietvaros ir ne vien uzbūvēts Dabaszinātņu mācību centrs, bet arī dienesta viesnīca, kas pašreiz tiek aprīkota ar mēbelēm. Tāpat ir atjaunotas arī Dobeles Valsts ģimnāzijas telpas, tiek pārbūvēta Dobeles sākumskola un būvēta jauna sporta zāle.

Kopumā ar ERAF atbalstu līdz 2023. gadam paredzēts modernizēt 100 - 115 vispārējās izglītības iestāžu, kur izglītību apgūst vairāk nekā 47 tūkstoši skolēnu.