PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

blur-clear-sky-close-up-423367.jpg
Foto: Pexels
Lai stiprinātu sabiedrības izpratni par interneta vides radītajām iespējām un riskiem, drošu un gudru interneta lietošanu, Latvijas Drošāka interneta centrs Drossinternets.lv ir izsludinājis pieredzes stāstu konkursu 7.–12. klašu skolēniem.

Lai piedalītos konkursā, skolēniem līdz 15. maijam ir jāizstāsta un elektroniski jāiesniedz audio, video vai teksta formātā savs pieredzes stāsts par reālu notikumu, kuru ir piedzīvojis vēstījuma autors, kāds viņa ģimenes loceklis, draugs vai paziņa. Stāstā ir jāietver viena no organizatoru piedāvātajām frāzēm: "Ja nebūtu interneta, nekas TĀDS nebūtu noticis”, “Ikvienai monētai ir divas puses”, “Internets mainīja pasauli. Šis notikums to pierāda”, "Mēs iepazināmies internetā”.


"Ikvienam no mums, lietojot internetu vai sociālos tīklus, nezināšanas vai neuzmanības dēļ var gadīties smieklīgas situācijas vai tieši pretēji – sāpīga pieredze, ar ko daloties varam rosināt sabiedrību mācīties no pieļautajām kļūdām. Izsludinot šo konkursu, mēs vēlamies, lai jaunieši redz – cik daudz un dažādās situācijās var gadīties kļūdīties. Iespējams, kāds neizdarīs liktenīgo kļūdu tieši pateicoties izlasītajiem citu pieredzes stāstiem?!” uzsver Drossinternets.lv vadītāja Maija Katkovska.


Konkursa darbi iesniedzami elektroniski: ej.uz/interneta_stasti. Darba apjoms ir  ierobežots – A4 formāta teksta lapa vai līdz 5 minūtēm garš audio vai video fails. Konkursam iesniegtos darbus vērtēs Drossinternets.lv komanda, ņemot vērā tādus kritērijus kā stāstā aprakstītā notikuma oriģinalitāte, aktualitāte vai nozīmīgums. Tiks ņemta vērā arī konkursa darba atbilstība iekļautajai frāzei, stāsta mākslinieciskā un valodas lietojuma kvalitāte, autora prasme skaidri izteikt savu ideju vai vēstījumu. Piecu labāko konkursa darbu autori saņems vērtīgas balvas – dāvanu kartes kārotās lietas iegādei elektrotehnikas veikalā. 


“Latvijas Drošāka interneta centrs, iespējams, izmantos konkursam iesūtītos stāstus vai to daļas izglītojošu, informatīvu, mācību un metodisko materiālu saturā, iepriekš, protams, saskaņojot detaļas ar stāsta autoru,” informē Maija Katkovska.


Vairāk par konkursu "Ja nebūtu interneta, nekas TĀDS nebūtu noticis!” var uzzināt Drossinternets.lv mājaslapā.