PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9074.jpeg
Spilgti notikumi caurstrāvo mūsu ikdienu, taču īpaši nozīmīgi tie šķiet tad, ja mēs paši esam to aculiecinieki un dalībnieki.

Ne Latvijā, ne arī citviet pasaulē nav daudz tādu notikumu, kas personiski vienotu tik daudz cilvēku, pulcējot tos vienuviet un vienlaikus ļaujot just neaprakstāmu saviļņojumu, dziesmas spēku un lepnumu par savu zemi. Iespējams, pasaulē vienīgais šāds notikums ir latviešu Dziesmu un Deju svētki.

Par godu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem E-klase ikvienam dziesmu un deju svētku dalībniekam piedāvāja veselus 2 konkursus!

Tajos piedalīties drīkstēja ne tikai aktuālo Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki, bet ikviens, kurš kādreiz piedalījies Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos un kuram joprojām atmiņā palicis neaizmirstams notikums no svētku norises laika.

Vai atceries jautros mēģinājumus ar kori? Varbūt atmiņā palicis brīdis, kad ieradies Rīgā uz svētku noslēguma pasākumu? Vai skudriņas, kas skrēja pār kauliem, dziedot Saule, Pērkons, Daugava? Varbūt svētki asociējas ar asarām acīs, kas sariešas, ieraugot draugu, kuru satiec vien reizi četros gados? Vai arī to pacilāto, lepnuma pilno sajūtu, uzvelkot sava novada tautas tērpu? To laimes brīžu un īpašo svētku notikumu ir tik daudz, ka nav pat vērts turpināt uzskaitīt. Katram tāpat ir savs. Mēs gribam uzzināt Tavējo!

E-klasesfoto konkursā Pirmklasīga bilde, nofotografējot savu spilgtāko notikumu svētku laikā un pievienojot to konkursam, lasītāju balsojumā uzvarēja Dārta Liepiņa. Par savu bildi viņa sacīja: “Lienīte - kolektīvs, kas paliek sirdī ikvienam dejotājam, kas ir dejojis šajā kolektīvā. Vislielākais paldies jāsaka mūsu vadītājai Vinetai Tumanei, kas sagādāja mums iespēju piedalīties uz izjust šo svētku burvību. PALDIES JUMS VISIEM!”

Pārējās konkursa bildes var apskatīt portālā.