PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

E-klases stipendiju izaugsmei saņem erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 11.klašu finālisti
E-klases stipendiju izaugsmei saņem erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 11.klašu finālisti
Foto: E-klase
Stipendijas izaugsmei, ko E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” piešķir erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 11. klašu fināla dalībniekiem, saņēma Saldus vidusskolas skolniece Eleonora Zandere un Ernesta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolniece Evelīna Tuvi.

Eleonora, kas spēlē izcīnīja uzvaru, stāsta: “Šī spēle ir liels, patīkams un izglītojošs izaicinājums, kurš dod neatkārtojamu pieredzi. Piedalījos jau trešo reizi, bet šis gads bija īpašs jo dalība notika attālinātā režīmā.”

Pēc uzvaras Eleonora vēlas pateikties gan saviem atbalstītājiem, gan pedagogiem un vecākiem: “Vēlos teikt lielu paldies savai klases audzinātājai Antrai Bērziņai par vienmēr laba vēlējumiem un atbalstu gan attālināto mācību procesā, gan skolā. Paldies par iedrošināšanu pieņemt izaicinājumus, kā arī par sapratni un izcilas komunikācijas veidošanu ar mani, kā skolnieci. Paldies par labiem vārdiem, kas mudina darīt vēl vairāk skaistu un radošu lietu.

Lielu paldies vēlos teikt arī savai mūzikas skolotājai Ilzītei Jēkabsonei, kura manu skolas dzīvi vienmēr padara interesantāku un ļauj man darīt un veidot lietas pēc maniem uzskatiem, kā arī pielikt savu radošo pirkstu skolas pasākumu veidošanā. Paldies arī par to, ka skolā un dzīvē  viņa ir kā labākā draudzene un vienmēr atbalsta mani. Paldies par dzīves gudrībām un sarunām, kuras mani ir aizvedušas tur, kur esmu šobrīd. Bez skolotājas Ilzītes, es noteikti nebūtu tāda personība, kāda esmu šobrīd.

Liels paldies arī maniem vecākiem Uģim un Evitai Zanderiem, kuri man ir devuši neskaitāmas iespējas paplašināt savu redzes loku un attīstīt savu personību un prātu jebkurā jomā, kurā esmu to velējusies darīt. Paldies par mīlestību un labiem vārdiem, kas liek man ticēt saviem spēkiem un darīt skaistas lietas!” 

uzvaretajas.JPG

 

Evelīna Tuvi, kas mācās Ernesta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 11.klasē, spēlē piedalījās pirmo reizi un ieguva otro vietu. Viņa par sevi stāsta: “Mans mīļākais priekšmets ir literatūra un uzskatu, ka man piemīt oriģināls stils gan tēlotājmākslā, gan izteikšanās prasmē un leksikā. No citiem vienaudžiem es atšķiros ar mūsdienu jauniešu vidū izkūpošo mērķtiecību.”

Evelīna ir ne vien erudīta, bet arī ļoti aktīva jauniete, kas iesaistās daudzās un dažādās ārpusskolas nodarbībās: “Es spēlēju Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestrī, piedalos Alūksnes Mākslas skolas nodarbības skolu pabeigušajiem jauniešiem, ABJC Jauno producentu apvienībā un dziedu skolas korī. Ja man jānosauc kāda personība, kurai es vēlētos līdzināties, tad tas būtu Vestards Šimkus, jo apbrīnoju viņa spējas mūzikā.”

Erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 11. klašu finālā piedalījās Rebeka Zvirbule un Marta Zamarīte no Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas, Evelīna Tuvi un Rūdolfs Brahmanis no Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, Eleonora Zandere no Saldus vidusskolas un Kalvis Kalniņš no Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas. 

E-klases sadarbība ar “Vītolu fondu” tiek īstenota jau kopš 2014. gada, kad tika piešķirta pirmā E-klases stipendija. Šogad pirmo gadu tiek piešķirtas 2 stipendijas vidusskolas klašu grupu izspēļu laikā, kopumā piešķirot 6 stipendijas 4000 eiro vērtībā. Stipendijas jau saņēmuši 10. klašu fināla dalībnieki - Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas skolniece Olita Anastasija Zadorožnaja un Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas skolnieks Ingars Samiņš.

"Gudrs, vēl gudrāks" 11.klašu finālu iespējams noskatīties ŠEIT.