PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

E-klases stipendiju izaugsmei saņem erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 12.klašu finālisti
E-klases stipendiju izaugsmei saņem erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 12.klašu finālisti
Foto: E-klase
Stipendijas izaugsmei, ko E-klase sadarbībā ar “Vītolu fondu” piešķir erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 12. klašu fināla dalībniekiem, saņēma Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolnieks Edijs Kristaps un Liepājas Raiņa 6.vidusskolas skolniece Katrīna Buša.

Latvijas Televīzijas ēterā spēles «Gudrs, vēl gudrāks» 12. klašu finālā piedalījās seši paši gudrākie Latvijas skolēni:

  • Paula Sonita Deruma no Rīgas Angļu ģimnāzijas,
  • Edijs Kristaps no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas,
  • Roberts Ralfs Vārslavs no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas,
  • Enija Grēta Fiļippova no Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas,
  • Katrīna Buša no Liepājas Raiņa 6. vidusskolas,
  • Kaspars Grīnbergs-Zaļkalns no Mērsraga vidusskolas.

 

Spēlē uzvarēja Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolnieks Edijs Kristaps, kurš spēlei "Gudrs, vēl gudrāks" seko līdz jau no tās pirmsākumiem, kad pats nemaz nevarēja piedalīties: “Kopš 6.klases esmu pieteicies spēlei katru gadu, tomēr tikai 11.klasē tiku izvēlēts dalībai. Pagājušajā gadā ieguvu 2.vietu, tāpēc pieteicos arī šogad, lai cīnītos par uzvaru," stāsta Edijis, kas izbaudījis abus spēles formātus – gan klātienē TV studijā, gan attālināti no mājām, "Neskatoties uz to, ka nav jūtams klases biedru atbalsts, varu teikt, ka piedalīties spēlē attālināti man patika labāk jo spēle notika man ierastā un ērtā vidē."

Edija mīļākais priekšmets ir ģeogrāfija un šobrīd viņš aktīvi piedalās Jauno ģeogrāfu skolā. Tāpat viņš labprāt apceļo Latviju, izzinot un atklājot dažādas dabas bagātības.

"Paldies es vēlos teikt saviem skolotājiem, kuri mani ir izglītojuši. Bez viņu radītās intereses par dažādām tēmām, es nebūtu ieguvis zināšanas, kas noderēja finālā. Tāpat vislielāko paldies gribu teikt saviem vecākiem, jo tieši ar viņu sniegto dzīves gudrību un atbalstu esmu sasniedzis lieliskus rezultātus!” stāsta Edijs.

12.kl.JPG

Katrīna Buša, kas šobrīd mācās Liepājas Raiņa 6.vidusskolas 12.klasē, spēlē piedalījās piekto gadu pēc kārtas un saka: “Noteikti piedalītos vēl, ja būtu tāda iespēja. Šī spēle man ir devusi daudz jaunu zināšanu, draugu un kontaktu, ko nepazaudēšu visu atlikušo dzīvi. Esmu no sirds gandarīta par saviem augstajiem sasniegumiem spēles finālā, taču īpaši vēlos sveikt Ediju - viņš to bija pelnījis!"

Katrīnas mīļākais mācību priekšmets ir vēsture, jo tajā esot gan cilvēka un cilvēces pašizpratne, gan identitātes apzināšanās, gan arī tagadnes un nākotnes skola. Katrīna uzskata, ka plašā vēstures pasaule ir gaiša un daudzveidīga, un cilvēks vienmēr stāv tās centrā. Tāpat vēstures pārzināšana palīdz neuzķerties uz dažādām manipulācijām, propagandu un dezinformāciju.

"Lielu paldies vēlos teikt savai ģimenei - mammai Dacei, tētim Ivaram, māsai Līgai un brālim Kārlim par viņu lielo atbalstu, jo šogad viņi bija tie, kas sēdēja aiz slēgtām istabas durvīm un nervozēja, nezinot, kā tad man tur iekšā veicas! Piedodiet man par sabojātajiem nerviem, taču noteikti piekritīsiet - bija tā vērts! Protams, lielu paldies ir pelnījusi mana lieliskā klases audzinātāja Evija Jaunzeme, kas mani vienmēr uzmundrina, motivē un atgādina apzināties savu patieso vērtību, viņa ir lielisks draugs un motivators manā ikdienas dzīvē, ko ceru nepazaudēt arī pēc vidusskolas beigšanas!" stāsta Katrīna, "Es noteikti nebūtu es bez līdzpārvaldes koordinatores Sigitas Stefanas, kas ļauj man radoši izpausties un realizēt savas trakākās idejas. Sigita man ir kā labākā draudzene! Paldies, ka vienmēr man uzticies un motivē uzdrīkstēties vēl vairāk! Vēl vēlos pateikt paldies labākajai vēstures skolotājai Sintijai Strautiņai par kopīgajām atmiņām, līdzās būšanu un atbalstu vidusskolā! Ir tik daudz cilvēku, kam vēl gribētos pateikt paldies, bet viņi jau zina, cik ļoti pateicīga es esmu par to, ka man ir dota iespēja viņus pazīt!”

E-klases sadarbība ar “Vītolu fondu” tiek īstenota jau kopš 2014. gada, kad tika piešķirta pirmā E-klases stipendija. Šogad pirmo gadu tiek piešķirtas 2 stipendijas vidusskolas klašu grupu izspēļu laikā, kopumā piešķirot 6 stipendijas 4000 eiro vērtībā. Stipendijas jau saņēmuši 10. klašu fināla dalībnieki - Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas skolniece Olita Anastasija Zadorožnaja un Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas skolnieks Ingars Samiņš, kā arī 11. klašu fināla dalībnieces - Saldus vidusskolas skolniece Eleonora Zandere un Ernesta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolniece Evelīna Tuvi.

"Gudrs, vēl gudrāks" 12.klašu finālu iespējams noskatīties ŠEIT.