PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10429.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Eiropas Valodu dienā ikviens ir aicināts piedalīties darbnīcās, iepazīstot deviņas valodas: franču, igauņu, itāļu, nīderlandiešu, poļu, spāņu, vācu, zviedru un zīmju.

Eiropas Valodu diena notiks 26.septembrī no plkst. 13.00 līdz 17.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, informē Eiropas Savienības māja.

Šī gada nodarbību vadmotīvs - "Labie vārdi Eiropas valodās".

Daudzvalodība ir noteikta Eiropas Savienības (ES) līgumos un atspoguļo ES kultūru un valodu daudzveidību. ES ir 24 oficiālās valodas, līdz ar to visiem ES pilsoņiem ir tiesības piekļūt ES dokumentiem savas valsts oficiālajā valodā, kā arī rakstīt ES institūcijām un saņemt atbildi savā valodā.

Katru gadu 26.septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē Eiropas Valodu dienu, kurā īpaša uzmanība tiek pievērsta Eiropas valodām, to daudzveidībai un apguvei visa mūža garumā.

Eiropas Valodu dienas darbnīcās ES mājā ikvienam interesentam bez priekšzināšanām būs iespēja iepazīt kādu no deviņām Eiropas valodām. Aicinām piedalīties, lai dzirdētu valodu skanējumu, iemācītos pateikt nozīmīgus vārdus un frāzes, kā arī, iespējams, gūtu iedvesmu kādu no šīm valodām apgūt padziļināti.

No plkst. 13.00 līdz 13.40 paralēli notiks franču, poļu un vācu valodas darbnīcas, no plkst. 14.00 līdz 14.40 - igauņu, zīmju un zviedru, no plkst. 15.00 līdz 15.40 - franču un spāņu, no plkst. 16.00 līdz 16.40 - itāļu un nīderlandiešu.

Vietu skaits radošajās darbnīcās ir ierobežots, tāpēc aicinām nodarbībām pieteikties jau iepriekš tiešsaistē www.esmaja.lv.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

Eiropas valodu darbnīcas ES mājā notiks sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Romānistikas nodaļu, Latvijas Itāļu valodas pasniedzēju asociāciju, Latvijas Kultūras akadēmiju, Rīgas Igauņu pamatskolu, Nīderlandes vēstniecību Latvijā, Polijas vēstniecību Latvijā, spāņu kultūras centru "Seneca", Gētes institūtu Latvijā, Zviedrijas vēstniecību Latvijā un Latvijas Nedzirdīgo savienības Rehabilitācijas centru.