PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6308.jpeg
Šogad 91 skola iegūs starptautiskās ekoskolas statusu un Zaļā karoga balvu par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā

Ekoskolu programmas atpazīstamākais elements ir starptautiskā Zaļā karoga balva, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Savukārt Latvijas ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu, šogad tādas ir 29 skolas, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Iepriekšējā mācību gadā Zaļais karogs plīvoja 75 izglītības iestādēs Latvijā. Šogad skaits ir krietni audzis, turklāt ekoskolu pulkam ir pievienojusies pirmā augstākās izglītības iestāde Vidzemes Augstskola.

Eko augstskolu attīstība Latvijā būs iespēja arī pēdējā izglītības sistēmas posmā turpināt ekoskolu programmā iesākto darbu. Tagad pēc skolas beigšanas jaunieši varēs gūt papildu zināšanas un iemaņas vides jomā, iesaistoties un realizējot arī praktiskās aktivitātes vides labā, kas ir arī liels ieguvums pašai augstskolai, jo programmā ieviestā vides pārvaldības sistēma attaisnojas reālos panākumos skolas vides apsaimniekošanā un organizēšanā, klāstīja Vides izglītības fonda pārstāve Ilze Grunska.

Ekoskolu skaits strauji pieaug, aptverot visu izglītības sistēmas ciklu no pirmsskolas izglītības iestādēm līdz pat augstskolām, kas ir būtiski, jo līdz ar skolu skaitu programmā pieaug arī videi draudzīgo rīcību skaits ikdienā, minēja ekoskolu koordinators Latvijā Daniels Trukšāns.