PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9695.jpeg
Foto: luckybusiness / 123RF
Pagājušajā nedēļā eksāmeni vidusskolēniem aizritējuši mierīgi - pieķerti vien daži špikotāji, informē Valsts izglītības satura centrs.

Par špikošanu eksāmenu laikā pieķertie ir izraidīti no klases un vēlāk tiks lemts, kā rīkoties. Tas, visticamāk, notiks, kad tiks laboti skolēnu darbi.

Eksāmenus kopumā ir kārtojuši krietni mazāk skolēnu, nekā sākotnēji pieteicās. Piemēram, angļu valodu sākotnēji pieteicās kārtot aptuveni 14 500 skolēnu, bet uz eksāmenu ieradušies 12 767 skolēni. Krievu valodas eksāmenu kārtot vēlējušies 3000 skolēnu, bet beigās kārtojuši 2417, vācu valodu kārtojuši 93 no 180, bet franču valodu - 23 no 40 skolēniem, kas sākotnēji pieteikušies.

Iemesli, kāpēc eksāmenu kārtotāju skaits ir bijis mazāks, ir vairāki, piemēram, atbrīvojums no eksāmena kārtošanas, neierašanās uz eksāmenu, izvēle par labu starptautiskā svešvalodas eksāmena kārtošanai. Parasti ik gadu eksāmenu kārtotāju atbirums ir ap 8-10%.

Kad būs nokārtoti visi centralizētie eksāmeni, Valsts izglītības satura centrs zinās konkrētu eksāmenus kārtojošo skaitu.